Κοινωνία

ΘΑΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Δραματική κατάσταση στο Βασιλικό - Από αέρος η διάσωση των πολιτών

ΘΑΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Δραματική κατάσταση στο Βασιλικό - Από αέρος η διάσωση των πολιτών
9 Αυγούστου 2020, 10:19
Εγκλωβισμένος και ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας Βασίλης Γουρνής.

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στην Οαση και τον Κάμπο Βασιλικού. Εκατοντάδες άτομα είναι εγκλωβισμένα από τη  νεροποντή, καθώς το νερό έφτασε μέχρι και τα 2 έως 2,5 μέτρα.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους είναι και ο Αντιδήμαρχος Εργων του Δήμου Χαλκιδέων Βασίλης Γουρνής, ο οποίος βρέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή για να συνδράμει τους πολίτες.

Ο τεράστιος όγκος νερού, που ήρθε ορμητικά από το Λήλα ποταμό, εγκλώβισε τους κατοίκους και μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να επέμβουν επίγεια μέσα (μηχανήματα της Περιφέρειας, πυροσβεστικά οχήματα κλπ) λόγω του ύψους της στάθμης του νερού.

Επιχειρούν δύο ελικόπτερα Super Puma, τα οποία απεγκλωβίζουν από αέρος τους κατοίκους. Υπάρχουν φόβοι για αγνοούμενους, καθώς αρκετοί προσπάθησαν να φύγουν από τα σπίτια τους και ενδεχομένως να παρασύρθηκαν από το νερό. Οι πληροφορίες για ύπαρξη νεκρών δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν.

"Η καταστροφή είναι τεράστια σε υποδομές και περιουσίες. Ελπίζουμε γρήγορα να μπορέσουν τα σωστικά μηχανήματα να επέμβουν για να απεγκλωβιστούμε" τόνισε στο egnomi.gr ο Βασίλης Γουρνής.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ