Περιβάλλον

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι κάδοι σκουπιδιών αγανάκτησαν δάσκαλο

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι κάδοι σκουπιδιών αγανάκτησαν δάσκαλο
20 Σεπτεμβρίου 2020, 09:00
Στην περιοχή της πλατείας Κανήθου.  

Το δίκιο του ψάχνει να βρει και δεν μπορεί ο δάσκαλος Κώστας Σιγανός, ο οποίος μένει στην οδό Αμφιδάμαντος στην Κάνηθο. Το πρόβλημά του σχετίζεται με τα σκουπίδια που βγάζουν τα καταστήματα εστίασης, τα οποία βρίσκονται γύρω από την παλιά πλατεία της Κανήθου στο τέρμα της οδού Αριστοτέλους.

Όπως καταγγέλει ο κ. Σιγανός, κάδοι απορριμμάτων δεν υπάρχουν περιμετρικά της πλατείας. Ο ίδιος δήλωσε στη «Γνώμη»: «Επί δημαρχίας Ζεμπίλη υπήρχαν κάδοι σκουπιδιών στην πλατεία και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

»Τώρα οι κάδοι έχουν εξαφανιστεί και τα μαγαζιά πετούν τα σκουπίδια τους στους κάδους των οδών Αμφιδάμαντος και Ηρακλέους έξω από τα σπίτια μας.

»Αποτέλεσμα είναι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, να βγαίνουμε στο μπαλκόνι και να υποφέρουμε από τη δυσοσμία. Πρόκειται για εστία μόλυνσης που απειλεί την υγεία μας».

Ο καταγγέλλων απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου και πήρε την απάντηση ότι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες πέταξαν τους κάδους από την πλατεία για να μην έχουν τα σκουπίδια τους μπροστά στα τραπέζια όπου κάθονται οι πελάτες τους.

Χαρακτηρίζοντας άδικο και παράλογο αυτό που συμβαίνει ο Κώστας Σιγανός ζητά από τους αρμόδιους να βρουν λύση στο πρόβλημα. Στην αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά, προκειμένου να βρει το δίκιο του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την Εύβοια
Περιβάλλον
[19/10/2020 - 19:30]

Αναμένονται ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα της Τρίτης- Ανακοίνωση από τον Δήμο Χαλκιδέων. ...περισσότερα

ΚΑΡΥΣΤΙΑ: Μεγάλη φωτιά στους Καλλιανούς

ΚΑΡΥΣΤΙΑ: Μεγάλη φωτιά στους Καλλιανούς
Περιβάλλον
[16/10/2020 - 21:55]

Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού. ...περισσότερα