Ο Chef Προτείνει

Κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα

Κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα
25 Σεπτεμβρίου 2020, 06:00
Και γέμιση ότι θέλετε

Συνταγή για νόστιμα και μαλακά κρουασανάκια σαν τυροπιτάκια.

 

Υλικά

  • ζαχαρούχο γάλα 200 ml
  • νερό 2 ποτήρια χλιαρό
  • ξερή μαγιά 3 φακελάκια
  • αυγα 4
  • αλατι 2 κ.γ
  • σπορέλαιο 1 φλ τσαγιού
  • αλευρι 1300 γρ περίπου
  • αυγα 1 για το άλειμμα

Για την γέμιση

  • φέτα 300 γρ
  • τυρί κρέμα 200 γρ

Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τα χεριά και δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Κόβω το κάθε φύλλο σε 8 κομμάτια και γεμίζω  με τυρί κρέμα και φέτα.

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε τα κρουασάν. Τα αφήνουμε περίπου για μισή ώρα να ξανά φουσκώσουν μετά αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε για 20 με 25  λεπτά στους 170 βαθμούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες, ελιές, μανιτάρια και φέτα

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες, ελιές, μανιτάρια και φέτα
Ο Chef Προτείνει
[16/10/2020 - 06:00]

Μια συνταγή για κοτόπουλο λίγο ...διαφορετική.   ...περισσότερα

Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Ο Chef Προτείνει
[01/10/2020 - 06:00]

Το κάτι άλλο στη γεύση! ...περισσότερα

Μουσταλευριά ...γεύση παραδοσιακή

Μουσταλευριά ...γεύση παραδοσιακή
Ο Chef Προτείνει
[18/09/2020 - 08:21]

Ενα απλό γλύκισμα που οι ρίζες του φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα ...περισσότερα