Κοινωνία

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πλημμυροπαθών

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πλημμυροπαθών
30 Σεπτεμβρίου 2020, 15:00
Διαβάστε αναλυτικά τι ζητάει από την κυβέρνηση.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με ανακοίνωση του Δ.Σ., στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες που χτύπησαν την Εύβοια τον Αύγουστο, στοίχισαν τη ζωή σε 8 συνανθρώπους μας και προκάλεσαν μεγάλες υλικές καταστροφές.

Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής και στο πλάι τους απαιτεί εδώ και τώρα:

  • Να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές (κατεστραμμένων κατοικιών, οικοσκευής και εξοπλισμού, αυτοκινήτων, καταστημάτων, καλλιεργειών, φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, μηχανολογικού εξοπλισμού) στο 100% χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια.
  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, που πρέπει να εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία χρηματοδότηση.
  • Να γίνουν ΤΩΡΑ οι απαραίτητες προσλήψεις στις έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένες υπηρεσίες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αποκατάστασης, απολύμανσης κλπ.
  • Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο, όχι με προσωρινά μπαλώματα.
  • Να δοθεί μηνιαίο επίδομα στο ύψος του χαμένου εισοδήματος μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες που έχουν τέτοιες απώλειες. Τέτοιοι είναι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν, οι αγρότες με χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές, οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο, οι καταστηματάρχες με ζημιές στα μαγαζιά τους.
  • Να δοθεί επίδομα στους άνεργους, που χωρίς να έχουν εισόδημα προσπαθούν να καθαρίσουν μόνοι τους και δεν μπορούν να επιδιορθώσουν καμία ζημιά.
  • Πάγωμα των χρεών των μικροεπιχειρήσεων και των πληγέντων της περιοχής σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, δήμο χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης και δημοτικά τέλη για τις μικροεπιχειρήσεις της περιοχής.
  • Αποζημίωση όλων των μικρών αγροτών και ελαφρύνσεις φορολογικές και ασφαλιστικές για όσο διάστημα χρειαστεί για να ξεκινήσουν πάλι τις καλλιέργειές τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Ζήτησε παράταση της προθεσμίας για το Κτηματολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Ζήτησε παράταση της προθεσμίας για το Κτηματολόγιο
Κοινωνία
[22/10/2020 - 14:33]

Με έγγραφο προς τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.   ...περισσότερα

ΛΙΜΕΝΙΚΟ: Ηλεκτρονικά θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από τις αρχές Νοεμβρίου

ΛΙΜΕΝΙΚΟ: Ηλεκτρονικά θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από τις αρχές Νοεμβρίου
Κοινωνία
[22/10/2020 - 08:37]

Δείτε αναλυτικά τις 10 κατηγορίες δραστηριοτήτων, που θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά.   ...περισσότερα

ΟΙΝΟΦΥΤΑ: Φρικτό εργατικό ατύχημα στο σωληνουργείο της ΧΑΛΚΟΡ

ΟΙΝΟΦΥΤΑ: Φρικτό εργατικό ατύχημα στο σωληνουργείο της ΧΑΛΚΟΡ
Κοινωνία
[22/10/2020 - 07:31]

Ραουλομηχανή ακρωτηρίασε  4 δάχτυλα εργαζόμενου. Με ταξί μεταφέρθηκε ο τραυματίας στο Κέντρο Υγείας!   ...περισσότερα