Τα νέα της Αγοράς

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπούλινγκ στους εκδότες με εξώδικα για να πληρώσουν αδικαιολόγητο χαράτσι

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπούλινγκ στους εκδότες με εξώδικα για να πληρώσουν αδικαιολόγητο χαράτσι
30 Σεπτεμβρίου 2020, 20:53
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την  Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.

Από την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με τα εξώδικα που δέχονται πολλά μέλη της Ένωσης από τον Ενιαίο Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).

Ο ΕΔΟΕΑΠ καλεί τους ιδιοκτήτες επαρχιακών εφημερίδων, όπως επισημαίνεται στο εξώδικο, να ασφαλίσουν τους μισθωτούς τους στους κλάδους ασφάλισης του Οργανισμού και παράλληλα να υποβάλλουν την Αναλυτική Κατάσταση Εσόδων (ΑΚΕ) και να καταβάλλουν την αντίστοιχη εργοδοτική εισφορά ποσοστού 2% επί του κύκλου εργασιών τους από 1-12-2017.

Από την πλευρά της η Ένωση τονίζει στην ανακοίνωσή της:

"Αφού, για μια ακόμη φορά, επισημάνουμε ότι η ασφάλιση του προσωπικού και η καταβολή ή μη των χρημάτων που απαιτεί ο ΕΔΟΕΑΠ, είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε μέλους να αποφασίσει για την επιχείρηση του, σταθμίζοντας τα οικονομικά του, ανάμεσα στις εναλλακτικές της πληρωμής, της πληρωμής με επιφύλαξη και της μη πληρωμής, επισημαίνουμε ότι για μας ο αγώνας συνεχίζεται και εκφράζουμε  την έντονη διαμαρτυρία μας για τις πιέσεις που ασκεί ο ΕΔΟΕΑΠ προς τα μέλη μας, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της προσφυγής του συνόλου των Ενώσεων της χώρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με αφορμή το... τελεσίγραφο του ΕΔΟΕΑΠ και την συνεχή πίεση που ασκεί προς τα μέλη μας, αποστείλαμε εκ νέου επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση να δώσει σαφή εντολή στο Κ.Ε.Α.Ο. να μην βεβαιώσει οποιαδήποτε οφειλή μέχρι και την οριστική έκδοση της απόφασης του Σ.τ.Ε., μιας και η βεβαίωση των οφειλών θα μας στερούσε την ασφαλιστική ενημερότητα."

Την επιστολή συνυπογράφουν η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, ο Σύνδεσμος Περιφερειακών Ημερήσιων Εφημερίδων και η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου.

Στην επιστολή προς τον Υπουργό γίνεται λόγος για "μπούλινγκ" του ΕΔΟΕΑΠ προς τους εκδότες", ενώ επί της ουσίας της απαίτησης του ΕΔΟΕΑΠ τονίζεται ότι:

«Πρόκειται για το παράνομο, αντισυνταγματικό και καταχρηστικό χαράτσι που μας επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, παρ' ότι ακόμη κι αυτοί που το ψήφισαν γνωρίζουν ότι δεν θα ωφελήσει τον ΕΔΟΕΑΠ (που υποτίθεται θέλουν να στηρίξουν), αλλά και το ότι ο περιφερειακός τύπος δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον εν λόγω Οργανισμό.»

Μάλιστα γίνεται επισήμανση ότι ο ΕΔΟΕΑΠ στέλνει εξώδικα στους εκδότες, εν μέσω πανδημίας και γενικότερης οικονομικής ύφεσης, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της σχετικής προσφυγής του συνόλου των Ενώσεων της χώρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επαναλειτουργεί η Κυριακάτικη Αγορά του Βασιλικού

Επαναλειτουργεί η Κυριακάτικη Αγορά του Βασιλικού
Τα νέα της Αγοράς
[16/10/2020 - 20:24]

Μόνο για βιομηχανικά είδη και απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων ...περισσότερα

Χρυσό βραβείο για τον Ομιλο Ηρακλής

Χρυσό βραβείο για τον Ομιλο Ηρακλής
Τα νέα της Αγοράς
[16/10/2020 - 15:57]

Διάκριση για την εταιρεία στα Enviromental Awards. ...περισσότερα

ΕΟΦ: Προειδοποιεί τους καταναλωτές για συμπλήρωμα διατροφής (φωτό)

ΕΟΦ: Προειδοποιεί τους καταναλωτές για συμπλήρωμα διατροφής (φωτό)
Τα νέα της Αγοράς
[14/10/2020 - 15:19]

Δείτε ποιο είναι το προϊόν, το οποίο καλεί ο ΕΟΦ τους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν. ...περισσότερα