Υγεία

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Υγειονομική ...βόμβα η νέα κλινική Covid στο νοσοκομείο Χαλκίδας

7 Οκτωβρίου 2020, 18:00
Λειτουργεί χωρίς ασφάλεια και με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό 

Σοβαρότατη καταγγελία για τον τρόπο λειτουργίας της κλινικής covid 19 στο Νοσοκομείο Χαλκίδας κάνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Ευβοίας (Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ.), καταδεικνύοντας ότι ο τρόπος λειτουργίας της κλινικής αποτελεί πραγματική υγειονομική «βόμβα» που μπορεί να διασπείρει τον κορωνοϊό με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, η κλινική άρχισε να λειτουργεί αιφνίδια στις 29 Σεπτεμβρίου, χωρίς να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση του προσωπικού. Μάλιστα στελεχώθηκε με 6 νέους ανειδίκευτους νοσηλευτές (από τις προκηρύξεις ΤΕΠ) προκειμένου να επανδρώσουν αποκλειστικά το τμήμα covid, όπως επιβάλλεται.

Ωστόσο, λόγω των ελλείψεων προσωπικού δεν υπήρχε ανάλογη δυνατότητα για τους γιατρούς και δόθηκε εντολή να καλύπτεται το τμήμα covid από τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο παθολόγο ή τον αντίστοιχο εφημερεύοντα παθολόγο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί καλύπτουν τακτικά πρωινά ιατρεία, την κλινική covid, ενώ ταυτόχρονα μετακινούνται στα τμήματα, γεγονός που βάζει σε κίνδυνο την δική τους υγεία αλλά και την υγεία των άλλων ασθενών καθώς και των συγγενών τους.

Περισσότερα προβλήματα ακόμη δημιουργεί το γεγονός ότι η Διοίκηση έδωσε εντολή να νοσηλεύονται ασθενείς covid και άλλων ειδικοτήτων (λεχώνες από τη μαιευτική, παιδιά από την παιδιατρική καθώς και ασθενείς των χειρουργείων) στον ίδιο χώρο, όπου διατίθεται συνολικά δύο τετράκλινα δωμάτια για ασθενείς covid

Οι γιατροί, με την σύμφωνη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου, ζητούν να σταματήσει η λειτουργία της κλινικής covid μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα, ώστε η κλινική να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια σύμφωνα με τις σαφείς οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τρομακτική άνοδος των κρουσμάτων στην Εύβοια - Έφτασαν στα 38 την Τρίτη

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τρομακτική άνοδος των κρουσμάτων στην Εύβοια - Έφτασαν στα 38 την Τρίτη
Υγεία
[26/01/2021 - 17:55]

Τρομάζουν τα νούμερα. Τρίτος νομός σε όλη την Ελλάδα η Εύβοια σε αριθμό νέων κρουσμάτων.  ...περισσότερα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα κρούσματα στην Αρτάκη

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα κρούσματα στην Αρτάκη
Υγεία
[26/01/2021 - 17:23]

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης η δειγματοληψία ...περισσότερα