LOCKDOWN- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι θα λειτουργήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια από Δευτέρα

LOCKDOWN- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι θα λειτουργήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια από Δευτέρα
8 Νοεμβρίου 2020, 15:14
A+ A-
Διαβάστε αναλυτικά πως θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση εντελώς διαφορετικά από το πρώτο lockdown.

Με υποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και για τρεις εβδομάδες τα γυμνάσια και τα λύκεια της επικράτειας.

Αυτή τη φορά, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συνεχίσουν κανονικά την κάλυψη της ύλης, σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου, που η τηλεκπαίδευση αφορούσε μόνο επαναλήψεις.

Οι διευθυντές των σχολείων έχουν επιφορτιστεί με την εκπόνηση των προγραμμάτων του σχολείου ήδη από την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να είναι όλα έτοιμα αύριο για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας.

Όπως και το Μάρτιο, έτσι και σε αυτό το lockdown θα υπάρχει συνεργασία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και CISCO Webex δίχως χρέωση προς το Δημόσιο για την υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με το υπουργείο, τα δημόσια δίκτυα και οι πλατφόρμες του ΠΣΔ είναι αναβαθμισμένες.

Επίσης, θα είναι μηδενική η χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind και Forthnet.

Ακόμη, θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης και με σταθερό τηλέφωνο (αστική κλήση) στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης του Webex.

Οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν με περισσότερη ετοιμότητα τον δεύτερο κύκλο τηλεκπαίδευσης του 2020, αφού έχουν προηγηθεί ειδικά επιμορφωτικά προγράμματα, ενώ το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει παράσχει συγκεκριμένες οδηγίες για την κατάρτιση των εξ' αποστάσεως προγραμμάτων.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, ότι τα σχολεία έχουν ενισχυθεί με περισσότερες από 80.000 φορητές συσκευές (53.000 από ΕΣΠΑ, πάνω από 10.000 από διαγωνισμούς ΠΕΠ και άνω των 20.000 από δωρεές). Σύμφωνα με το υπουργείο, τον Ιούλιο του 2019, ο αριθμός των φορητών συσκευών ανερχόταν στις περίπου 4.500.

Επιστροφή