Παιδεία

Κεραμέως: Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων

Κεραμέως: Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων
12 Νοεμβρίου 2020, 10:33
Τι θα συμβεί αν αλλάξει η εισήγηση των ειδικών.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων ξεκαθάρισε το πρωί της Πέμπτης (12/11) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως δήλωσε, από την αρχή της κρίσης ακούν τους ειδικούς και οι ειδικοί δεν έχουν συστήσει ακόμα το κλείσιμο των δημοτικών, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων.

Στην περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, η υπουργός δήλωσε πως θα κινηθούν σε δύο επίπεδα που είναι έτοιμα:

1. Εκπαιδευτική τηλεόραση: Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

2. Τηλεκπαίδευση: Παράλληλα η υπουργός επεσήμανε ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια είναι πλέον στην τηλεκπαίδευση, χωρίς προβλήματα, ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».