ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ο Απόλλων Παραλίας παίζει χωρίς το άγχος του ...πρέπει

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ο Απόλλων Παραλίας παίζει χωρίς το άγχος του ...πρέπει
13 Νοεμβρίου 2020, 21:00
A+ A-
Ο προπονητής της ομάδας μιλάει στο egnomi.gr για την απίθανη εκκίνηση στη Β' ΕΠΣΕ ...και τη διακοπή.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στον κεντρικό όμιλο της Β’ ΕΠΣΕ πραγματοποίησε την τρέχουσα σεζόν ο Απόλλων Παραλίας, αλλά ήρθε το lockdown και του έκοψε τη φόρα. Εκτενές ρεπορτάζ για την εκκίνηση του συλλόγου μπορείτε να διαβάσετε στην έντυπη Γνώμη που κυκλοφόρησε σε όλα τα περίπτερα την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. 

Ο Απόλλων μετά από 6 αγωνιστικές φιγουράρει στην κορυφή, συγκάτοικος με την Προποντίδα, με 16 βαθμούς ...και απολογισμό 5 νίκες (μεταξύ αυτών και το τρίποντο στα χαρτιά με τον Μιαούλη Φύλλων) και 1 ισοπαλία. Μάλιστα, το λουκέτο στο ποδόσφαιρο μπήκε λίγες μέρες, πριν το μεγάλο ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων στην έδρα του Απόλλωνα Παραλίας.

Τα αποτελέσματα του Απόλλωνα Παραλίας είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Ξεκίνησε με διπλό (0-1) στην έδρα του ΑΟ Λουκισίων, συνέχισε με πεντάρα (5-3) επί της ΑΕ Χαλκίδας, πήρε ισοπαλία (0-0) στην δύσκολη έδρα του Βατώντα και ακολούθησαν δύο μεγάλες σε έκταση νίκες, 4-1 το Ληλάντιο και 3-0 τον τοπικό ΠΑΟ στα Πολιτικά.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος θεωρείται ανερχόμενος, μίλησε στο egnomi.gr και ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Από πέρσι έχει αλλάξει το 90% του ρόστερ. Παρόλ' αυτά η ομάδα έχει αποκτήσει ψυχολογία και ομοιογένεια. Διαθέτουμε μια πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια στην ομάδα είχαν ξεφύγει ...κάπως τα οικονομικά μεγέθη. Η διοίκηση αποφάσισε να συμμαζέψει το μπάτζετ, να κάνει μια νέα και πιο συνετή αρχή. Παίζουν βασικοί (οι 5 από τους 11 τουλάχιστον) κάποιοι νεαροί παίκτες, που έχουν καταγωγή από την Παραλία Αυλίδας και την ευρύτερη περιοχή. Ενισχυθήκαμε και με 3-4 παιδιά από τον Μιαούλη που δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα. Όλα τα παιδιά έχουν όρεξη για ποδόσφαιρο κι αυτό είναι σημαντικό. Στις προπονήσεις (σ.σ. πριν τη διακοπή) υπήρχαν περισσότεροι από 20 παίκτες. Δεν έχουμε άγχος. Βασικά, η ομάδα έχει αποβάλλει το άγχος του ...πρέπει. Παίζει πιο ελεύθερα, χωρίς την ετικέτα του πρωταθλητισμού. Θα κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Τα τελευταία χρόνια υπήρχε πίεση για το αποτέλεσμα. Φέτος κάναμε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, αλλά ο κορωνοϊός είχε άλλα σχέδια. Ανωτέρα βία. Ομως, όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε από 'κει που σταματήσαμε. Δηλαδή, δεν θα αποτελεί δικαιολογία αν εμφανίσουμε ένα άλλο πρόσωπο. Φυσικά και θα είναι δύσκολο μετά από τόσο καιρό απραξίας. Οπως ήταν δύσκολο, το γεγονός ότι επιστρέψαμε στη δράση μετά από 6 μήνες (σ.σ. τον Μάρτιο επιβλήθηκε το πρώτο lockdown). Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς. Δεν μπορώ να ξέρω πότε θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αλλά η άποψη που λέγεται για ...16 Γενάρη, είναι μια άποψη την οποία συμμερίζομαι. Η διακοπή που έγινε τώρα, κακά τα ψέματα ...ρίχνει ψυχολογικά τις ομάδες που ήταν σε καλό φεγγάρι και μπορεί να φορμάρει τις ομάδες που δεν ήταν σε καλό φεγγάρι". 

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό του Κυπέλλου Εύβοιας από τον ΠΑΟ Κανήθου, ομάδα της Γ' ΕΠΣΕ.

Είπε χαρακτηριστικά: "Ηταν ένας αποκλεισμός που δεν τον θέλαμε, αλλά με βοήθησε να βγάλω χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι αυτό που λέμε ...μαθαίνεις από τις ήττες. Είχαμε δύσκολα ματς για το πρωτάθλημα, το παιχνίδι του Κυπέλλου μπήκε σφήνα και δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε κάποια νεαρά παιδιά. Κι όμως, ο ΠΑΟ Κανήθου, μπορεί να παίζει στη Γ' ΕΠΣΕ, αλλά διαθέτει ένα γκρουπ με έμπειρα παιδιά, που διαχειρίστηκαν καλύτερα το ματς. Είχαμε τις ευκαιρίες μας να σκοράρουμε πρώτοι. Δεν το κάναμε και μας γύρισε μπούμερανγκ. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε τη στιγμή του, τη βρήκε και πήρε την πρόκριση". 

Επιστροφή