Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Ζήτησα βοήθεια, όχι ζητιανιά - Έλενα Ακρίτα έγινες Κατίνα

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Ζήτησα βοήθεια, όχι ζητιανιά - Έλενα Ακρίτα έγινες Κατίνα
24 Νοεμβρίου 2020, 14:45
A+ A-
«Ο μπαμπάς μου τα διαβάζει και φοβάμαι δεν θα αντέξει άλλο», γράφει η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη.

Με μία μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook η Μαργαρίτα Θεοδωράκη απαντά σε εκείνους που την πλήγωσαν, εκφράζει ευχαριστίες σε όσους στάθηκαν στο πλευρό της και εξαπολύει δριμύ «κατηγορώ» σε εκείνους που έφεραν τον πατέρα της Μίκη Θεοδωράκη στα πρόθυρα του θανάτου.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προειδοποιεί ακόμη με μηνύσεις και αγωγές την Έλενα Ακρίτα.

Στην εισαγωγή του κειμένου της αναφέρεται στην προσωπική της καταστροφή, η οποία όπως η ίδια υποστηρίζει ξεκίνησε στα χρόνια της κρίσης για να κορυφωθεί στις ημέρες της πανδημίας. Κι αφού περιγράφει αναλυτικά τις δύσκολες στιγμές της κατά τις οποίες δεν είχε χρήματα ούτε για τις βασικές ανάγκες και ευχαριστεί τους αμέτρητους φίλους της που την στήριξαν μιλά για κανίβαλους, ανθρωποφάγους, συκοφάντες και ...Κατίνες.

Στους πρώτους ανήκουν όσοι λέρωσαν με τα λόγια τους το όνομα του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη. «Πάνε να πεθάνουν τον πατέρα μου γιατί κανιβαλίζουν τρώγοντας τις σάρκες του... Ο πατέρας μου δυστυχώς τα διαβάζει και χάνεται μέσα στη δυστυχία. Φοβάμαι πως δεν θα αντέξει... Και τότε...».

Περνώντας στις ...Κατίνες η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αναφέρεται στο πρόσωπο της Έλενας Ακρίτα με τα παρακάτω λόγια: «Δεν περίμενα να είσαι τόσο κουτσομπόλα. Έγινες Κατίνα… Δεν σε θαυμάζω πια. Σε λυπάμαι. Αντί να κουτσομπολεύεις δε μου στέλνεις κανα σακί ξηρά τροφή, δεν κοστίζει πάνω από 20 ευρώ...». Αμέσως μετά η Μαργαρίτα «καταθέτει» πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές απέναντι σε όσους την ξεφτίλισαν, λέγοντας «Δεν είμαι ζητιάνα»...

Επιστροφή