Κους-κους & σχόλια

Δήμητρα Γαλάνη: Η καταγγελία ότι έστειλε αστυνομία σε συσσίτιο και η απάντησή της

Δήμητρα Γαλάνη: Η καταγγελία ότι έστειλε αστυνομία σε συσσίτιο και η απάντησή της
27 Νοεμβρίου 2020, 14:55
Στην καταγγελία προχώρησε ο Κ. Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της ομάδας «Ο άλλο άνθρωπος».

Σάλο έχει προκαλέσει -τις τελευταίες ώρες- καταγγελία που θέλει τη Δήμητρα Γαλάνη να έστειλε αστυνομία σε συσσίτιο στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της ομάδας «Ο άλλο άνθρωπος», η οποία μαγειρεύει σε δημόσιους χώρους και προσφέρει φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γνωστή τραγουδίστρια κάλεσε τις Αρχές όταν είδε κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, όπου μοίραζαν φαγητό την Πέμπτη (26/11) στον Βοτανικό.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος, ειδικότερα, αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν όταν η Δήμητρα Γαλάνη βγήκε με το αυτοκίνητό της από το σπίτι της, στην περιοχή του Βοτανικού, όπου είχε μαζευτεί πολύς κόσμος περιμένοντας να πάρει μια μερίδα φαγητού.

Γράφει ο κ. Πολυχρονόπουλος: «Και εκεί που μοιράζαμε φαγητό, ...τσουπ, περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπάρα της. Και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγανε μάσκες και αντισηπτικά στο χέρι βάζοντας (σ.σ. φαγητό) στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντάς τους να τηρούν τις αποστάσεις, με ύφος 10 καρδιναλίων (σ.σ. η Γαλάνη) τους ρωτά αν έχουμε άδεια γι' αυτό που κάνουμε, να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό δηλαδή, και φεύγει νευριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε. Και μετά από τέσσερα λεπτά ακριβώς, έρχονται δύο μοτοσυκλέτες της Δημοτικής Αστυνομίας για να μας ζητήσουν να σταματήσουμε».

Η απάντηση της Δήμητρας Γαλάνη

Από την πλευρά της, η Δήμητρα Γαλάνη, με ανάρτηση σε Facebook και Twitter αναφέρει ότι πραγματικά συνομίλησε με άτομα της ομάδας που μοίραζε τις μερίδες φαγητού και τους πρότεινε να μεταφέρουν τους ανθρώπους που περίμεναν φαγητό σε πιο μεγάλο δρόμο, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία, αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα να τηρούνται οι αποστάσεις. Διαψεύδει, όμως, ότι ήταν αυτή που έκανε την καταγγελία.

«Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. ¶λλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες. Ρώτησα μία κοπέλα για το τί συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου. Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι' αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο, όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός. Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση. Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί» γράφει στη δημοσίευσή της.