Κοινωνία

Χάος με τις πινακίδες

Χάος με τις πινακίδες
13 Μαρτίου 2011, 11:15
Σε αυτό τον ...κάμπο από παράνομες πινακίδες, πότε θα βάλει τάξη ο Δήμος;

Επισκέπτης του σάιτ διάβασε το πρωί της Παρασκευής στην έντυπη "Γνώμη" το ρεπορτάζ για τις διαφημιστικές πινακίδες, που ξήλωσε η Περιφέρεια στο δρόμο Βασιλικού-Ερέτριας.

Ακριβώς από πάνω υπήρχε και το ρεπορτάζ για το... κυνηγητό της αντιδημάρχου στους καταστηματάρχες που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια με διαφημιστικά στάντς. Τα διάβασε ο άνθρωπος και η αλήθεια είναι ότι δεν έδωσε και πολύ σημασία.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, πήγε με τα παιδιά του στο ''JUMBO" στην Έξω Παναγίτσα και για να αποφύγει την κίνηση προτίμησε την διαδρομή μέσω Αγίας Ελεούσας. Με νωπά ακόμη στο μυαλό του τα ρεπορτάζ ... έφριξε όταν συνειδητοποίησε ότι σε μία μόνο γειτονιά της πόλης επικρατεί χάος με τις πινακίδες.

Μιας και είχε μαζί του φωτογραφική μηχανή, έκανε και χρέη ρεπόρτερ. Φωτογράφισε τις πινακίδες, μας έστειλε το υλικό και ένα σημείωμα, στο οποίο τόνιζε: " Είναι δυνατόν όλες αυτές οι πινακίδες να είναι νόμιμες; Αφού ξεκινάει ο Δήμος μία προσπάθεια να βάλει τάξη, γιατί δεν στέλνει ένα συνεργείο να ξηλώσει όσο περισσότερες πινακίδες μπορεί.

" Να μην σας πω και το άλλο. Οι πινακίδες γράφουν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα. Να στείλει σε όλους ο Δήμος από μία επιστολή, ότι αν δεν κατεβάσουν μόνοι τους την πινακίδα σε ένα μήνα π.χ. θα τους βάλει πρόστιμο 100 ευρώ και για κάθε μήνα που θα παραμένει η πινακίδα θα αυξάνεται ανάλογα το πρόστιμο.

" Εγώ πιστεύω ότι μόνο έτσι θα διορθωθεί αυτή η κατάσταση, που προσβάλλει την αισθητική μας και σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργεί συνθήκες κινδύνου για τους διερχόμενους οδηγούς, αφού τους αποσπά την προσοχή." 

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από το ...χάος των πινακίδων.

  

 

Πινακίδα πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ. Προσέξτε ότι και στο ΣΤΟΠ υπάρχει διαφημιστικό αυτοκόλλητο. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πινακίδα σε μάντρα από τσιμεντόλι-    θους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πινακίδα... ανεξάρτητη με δική της αυτόνομη βάση.

 

 

 

 

 

 

 

Κι άλλη πινακίδα πάνω σε στύλο της ΔΕΗ.

 

 

 

 

 

 

Ποικιλία πινακίδων πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, εκ των οποίων η μία είναι διαλυμένη.

 

 

 

 

 

 

Ποικιλία πινακίδων πάνω σε συρματό-  πλεγμα   χωραφιού. Η μία έπεσε. Κρίμα...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ