Κοινωνία

Τεράστιες οι ζημιές στην Κύμη

Τεράστιες οι ζημιές στην Κύμη
12 Μαρτίου 2011, 07:30
Περισσότερα από 600.000 ευρώ εκτιμήθηκαν οι ζημιές από τη θεομηνία στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Τεράστια κονδύλια απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσε η θεομηνία στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, τις τελευταίες μέρες του Φλεβάρη. Οι μεγαλύτερες καταστροφές αφορούν στο οδικό δίκτυο.

Με εντολή του Δήμαρχου Δημήτρη Θωμά (φωτό) συστήθηκε τεχνική επιτροπή εμπειρογνωμόνων μηχανικών, η οποία έκανε αποτίμηση των ζημιών. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, τα κονδύλια που απαιτούνται είναι:

Τα κονδύλια που απαιτούνται είναι: Στην Δημοτική Ενότητα Κύμης 250.000 ευρώ για ζημιές σε 12 τοποθεσίες. Στην Δημοτική Ενότητα Κονιστρών 120.000 ευρώ για για ζημιές σε 4 τοποθεσίες. Στα άλλα μέρη του Δήμου οι ζημιές ξεπερνούν τις 80.000€.

Πάντως για τις ζημιές στην Κορασίδα Αυλώνος και στο Σουτσίνι Κύμης, λόγω της έκτασης των καταστροφών δεν μπορεί να γίνει ασφαλής προεκτίμηση. Κατά τους μετριότερους υπολογισμούς το ποσόν που απαιτείται ξεπερνά τις 600.000€.

Ήδη ο Δήμος καταβάλλει προσπάθεια προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και προς όλους αυτούς που μπορούν να συνδράμουν, προκειμένου να εξευρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ