Οι ασύρματες συνδέσεις μειώνουν την ταχύτητα του ίντερνετ

Οι ασύρματες συνδέσεις μειώνουν την ταχύτητα του ίντερνετ
12 Μαρτίου 2011, 14:29
A+ A-
Το διαπίστωσε έρευνα της εταιρίας EPITIRO.

Μπορεί ακόμη οι Ελληνες να μην έχουν εξοικειωθεί τόσο πολύ με τις ασύρματες συνδέσεις ίντερνετ, αλλά στην Ευρώπη και την Αμερική αποτελούν ήδη θεσμό.

Οπως αποκάλυψε μία πρόσφατη έρευνα, τα wi-fi δίκτυα μειώνουν κατά 30% την ταχύτητα του ίντερνετ σε σχέση με τις σταθερές συνδέσεις (ethernet). Η μείωση αυτη υφίσταται εξαιτίας της παρεμβολής διάφορων φυσικών εμποδίων στην ασύρματη σύνδεση.

Παρολ' αυτά, πολλοί χρήστες δεν νοιάζονται για τις κατώτερες επιδόσεις -από πλευράς ταχύτητας- των wi-fi δικτύων και τις προτιμούν απολαμβάνοντας τα οφέλη της φορητότητας. Είναι, δηλαδή, διατεθιμένοι να θυσιάσουν τη γρήγορη πρόσβαση στο ίντερνετ μπροστά στη δυνατότητα να συνδέονται στον κυβερνοχώρο απ' όπου κι άν βρίσκονται.

Το γεγονός αυτό δείχνει και τις τάσεις που διαμορφώνονται στην ιντερνετική κοινότητα και στον κόσμο γενικότερα. Η ταχύτητα σαφώς και παίζει ρόλο, αλλά φαίνεται ότι οι χρήστες τοποθετούν το ίντερνετ στη διαρκή καθημερινότητά τους και θέλουν να αξιοποιούν τα οφέλη του ανά πάσα στιγμή, σπρώχνοντας ουσιαστικά τις εξελίξεις προς την καθολική επικράτηση του κυβερνοκόσμου.

Επιστροφή