ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες - Χιόνια στην Εύβοια το Σαββατοκύριακο

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες - Χιόνια στην Εύβοια το Σαββατοκύριακο
15 Ιανουαρίου 2021, 17:43
A+ A-
Δείτε τη νέα πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ομαλά εξελίσσεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα μας και το πρώτο κύμα πέρασε ανατολικότερα με παροδικές χιονοπτώσεις από το βράδυ της Πέμπτης 14 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου.

Στη γενική εικόνα του καιρού το Σάββατο 16 Ιανουαρίου οι χιονοπτώσεις θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία.

Πάντως προβλέπεται βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά από το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

Το κρύο θα είναι έντονο πλέον σε όλη τη χώρα, ενώ στα Βορειοδυτικά θα έχουμε ολικό παγετό (δηλαδή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κάτω του μηδενός).

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και κυρίως στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου όπου θα χιονίζει κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.

Πάντως από το μεσημέρι  της Κυριακής έως το βράδυ θα έχουμε ύφεση , ενώ από το βράδυ και μετά θα αρχίζει να πλησιάζει η τρίτη διαταραχή , πάλι και αυτή από τη Νότια Ιταλία κινούμενη ανατολικά

Επιστροφή