ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Κρατούμενος ετοίμαζε απόδραση με σχοινί και μετά κατάπιε αναπτήρα!

ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Κρατούμενος ετοίμαζε απόδραση με σχοινί και μετά κατάπιε αναπτήρα!
24 Ιανουαρίου 2021, 14:11
A+ A-
Απίστευτη υπόθεση εκτυλίχθηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα της πόλης.

Απόπειρα απόδρασης προετοίμαζε ένας 30χρονος κρατούμενος της Φυλακής Χαλκίδας και όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του χάλασαν τα σχέδια, αυτός κατάπιε έναν αναπτήρα μεγάλου μεγέθους και αναγκαστικά μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο Νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη αυτή την εβδομάδα, με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος εκτίει ποινή κράτησης έξι ετών για διακεκριμένες κλοπές και κρατείται εδώ και πολύ καιρό στη Φυλακή Χαλκίδας.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούν στα κελιά των κρατουμένων, βρήκαν κάτω από το κρεβάτι του συγκεκριμένου κρατούμενου ένα αυτοσχέδιο σχοινί (από κουβέρτες και σεντόνια), μήκους πέντε μέτρων και έναν αυτοσχέδιο γάντζο από ξύλο.

Ο κρατούμενος ομολόγησε ότι προετοίμαζε απόπειρα απόδρασης από τη φυλακή και αυτά ήταν τα "σύνεργα", τα οποία θα χρησιμοποιούσε για να σκαρφαλώσει στον εξωτερικό μαντρότοιχο της φυλακής και να "πετάξει" προς την ελευθερία.

Μετά την ομολογία της πράξης του, οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο κράτησης της φυλακής, μόνος του σε ένα κελί. Ο κρατούμενος παρακάλεσε τους φύλακες να του επιτρέψουν να καπνίζει και για ανθρωπιστικούς λόγους το αίτημα έγινε δεκτό.

Ωστόσο, ο κρατούμενος είχε ...άλλα στο μυαλό του, αφού κατάπιε τον αναπτήρα (ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν μεγάλου μεγέθους) και ζήτησε ιατρική βοήθεια.

Οι εξωτερικοί φρουροί της φυλακής τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε -με ακτινογραφία- ότι πράγματι είχε καταπιεί τον αναπτήρα και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε Νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το περιστατικό από ειδικούς γαστρεντερολόγους.

Κατόπιν αυτού, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας παρέλαβαν τον κρατούμενο και τον μετέφεραν στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να του παρασχεθεί εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια.

Επιστροφή