Κους-κους & σχόλια

Πώς γίνονται τα 6 πιο διάσημα μαγικά κόλπα στον κόσμο

Πώς γίνονται τα 6 πιο διάσημα μαγικά κόλπα στον κόσμο
27 Ιανουαρίου 2021, 11:34
Ας τα δούμε με ...άλλο μάτι

Οταν βλέπει κανείς έναν ταχυδακτυλουργό να κάνει τα μαγικά του και να πριονίζει μια κοπέλα ή να εξαφανίζει ένα ποτήρι, αναρωτιέται κανείς πώς το κάνει.

Θέλετε να μάθετε; Διαβάστε παρακάτω...

1. Το κόψιμο της κοπέλας στη μέση

Όλοι έχουμε δει αυτό το κόλπο με κομμένη την ανάσα. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σοκαριστικό, αφού μέσα στο μαγικό κουτί υπάρχουν δύο βοηθοί του μάγου.

 

2. To σκισμένο χαρτονόμισμα

Πριν κάποια χρόνια οι άνθρωποι αναρωτιούνταν πως ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ κατάφερνε να σκίσει ένα διπλωμένο δολάριο στη μέση μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών και μετά το ξεδίπλωνε αποκαλύπτοντας ότι ήταν εντελώς άθικτο. Το μυστικό σε αυτή την περίπτωση είναι η πονηρή χρήση ενός μολυβιού το οποίο έχει κοπεί στη μέση διαγώνια και κρατιέται ενωμένο με ισχυρούς μαγνήτες. Αυτό επιτρέπει στο χαρτονόμισμα να περάσει εύκολα ανάμεσα από τα δύο κομμάτια χωρίς να πάθει τίποτα.

3. Αιώρηση

Το μυστικό αυτού του κόλπου, που είναι πολύ δημοφιλές σε μάγους του δρόμου, είναι μια έξυπνα κρυμμένη υποστήριξη. Αυτός είναι ο και ο λόγος που οι μάγοι που το κάνουν κάθονται με τέτοιο τρόπο που αποκρύπτει τέλεια το σημείο που τελειώνει το μπαστούνι τους διότι αυτό έχει μια υποστήριξη που περνάει μέσα από τα ρούχα τους.

4. Η εξαφάνιση του ποτηριού

Ένα ποτήρι νερό τοποθετείται πάνω στο τραπέζι το οποίο καλύπτεται με ένα μαντήλι. Στη συνέχεια, ο μάγος το ανυψώνει και το πετάει στον αέρα. Το αποτέλεσμα: το μαντήλι πέφτει στο πάτωμα, και το ποτήρι εξαφανίζεται. Το κόλπο εδώ έχει δύο όψεις: καταρχήν υπάρχει ένα συρμάτινο δαχτυλίδι ραμμένο στο μαντήλι, το οποίο δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το ποτήρι είναι κάτω από το μαντήλι. Δεύτερον, το ποτήρι κατόπιν κρύβεται σε ένα μυστικό θύλακα περνώντας μέσα από μια τρύπα που βρίσκεται στο τραπέζι.

5. Το ανθρώπινο ζικ ζακ

Η επιτυχία αυτού του κόλπου σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις ικανότητες της βοηθού του μάγου. Κύριος στόχος της είναι να μπορέσει να διατηρήσει τα πόδια και τα χέρια της σε στάση παρόμοια με εκείνη ενός ανθρώπου που κάθεται φυσιολογικά όρθιος μέσα σε ένα πολύ μικρό και με παράξενο σχήμα κουτί. 

6. Το κόλπο του Μάικλ Τζάκσον που αψηφούσε τη βαρύτητα

Θυμάστε την κλίση που έπαιρνε το σώμα του Μάικλ Τζάκσον και των χορευτών του στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού "Smooth Criminal"; Φαίνεται απίστευτο, αφού ο Τζάκσον κρατάει ολόκληρο το σώμα του ίσιο ενώ λυγίζει τους αστραγάλους του σε γωνία 45 μοιρών. Το μυστικό εδώ βρίσκεται στα ειδικά σχεδιασμένα παπούτσια που φοράει που είχαν τακούνια που προσαρμόζονταν σε καρφιά στο πάτωμα. Με τα πόδια του καρφωμένα στο έδαφος ο Τζάκσον μπορούσε να κάνει μια φιγούρα που φαινόταν φυσικά αδύνατη να γίνει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ