ΕΥΒΟΙΑ: Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε βάρος ζευγαριού από την Ασφάλεια Χαλκίδας

ΕΥΒΟΙΑ: Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε βάρος ζευγαριού από την Ασφάλεια Χαλκίδας
24 Φεβρουαρίου 2021, 18:55
A+ A-
Οι δράστες, φορώντας κουκούλες, είχαν επιτεθεί στο ζευγάρι μέσα στο σπίτι του.  

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, εξιχνιάστηκε υπόθεση ένοπλης ληστείας σε βάρος ζευγαριού Ελλήνων, η οποία διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 28ης Φεβρουαρίου 2019, στο σπίτι τους, σε περιοχή της Εύβοιας.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Έλληνες, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ενός ακόμη συνεργού τους και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Οι ληστές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face και φορώντας γάντια, μπήκαν στο σπίτι από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και με την απειλή όπλου (πιθανώς πιστολιού), ακινητοποίησαν και έδεσαν το ζευγάρι με πλαστικούς σφιγκτήρες (tire ups).

Ακολούθως, αφού άσκησαν σωματική βία στον σύζυγο, απέσπασαν χρηματικό ποσό, διάφορα κοσμήματα και μία τραπεζική κάρτα, ενώ πριν τη διαφυγή τους, απενεργοποίησαν τη σταθερή γραμμή του τηλεφώνου και πέταξαν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού σε αναμμένο τζάκι του σπιτιού.

Επιστροφή