Εργατικά

ΦΥΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Αποφασισμένοι για ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις οι εξωτερικοί φρουροί

2 Μαρτίου 2021, 19:48
Τους χρωστάνε δεδουλευμένα και τους οφείλονται εκατοντάδες ρεπό από την Υπηρεσία. 

Αποφασισμένοι για ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εξωτερικοί φρουροί της Φυλακής Χαλκίδας, οι οποίοι συμμετείχαν στην 48ωρη απεργία του κλάδου στις 1 και 2 Μαρτίου, που ήρθε ως συνέχεια των πέντε 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών της προηγούμενης εβδομάδας. 

Το πρωί της Τρίτης 2 Μαρτίου οι εξωτερικοί φρουροί προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της πύλης του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που κωφεύει στα αιτήματά τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου των εξωτερικών φρουρών Απόστολος Αγγελακούδης η Υπηρεσία οφείλει εκατοντάδες ρεπό στους εξωτερικούς φρουρούς, ενώ τους χρωστάει και υπερωρίες εδώ και δύο χρόνια.

Η πρόσληψη υπαλλήλων από προκήρυξη του 2018 δεν έχει γίνει, αφού συνέχεια παρουσιάζονται γραφειοκρατικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι υπάλληλοι για την εκτέλεση του έργου της εξωτερικής φρουράς, που είναι η φύλαξη της φυλακής και οι μεταγωγές κρατουμένων στο νοσοκομείο και στα Δικαστήρια.

Παράλληλα, το Υπουργείο έχει αφήσει στην τύχη της την Υπηρεσία, αφού δεν μεριμνά ούτε για τα αυτονόητα, που είναι ο εξοπλισμός των υπαλλήλων, η χορήγηση υπηρεσιακού ρουχισμού, αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων, που είναι παμπάλαια και παρουσιάζουν συνεχώς προβλήματα.

Οι εξωτερικοί φρουροί πληρώνουν από την τσέπη τους, για να εξοπλιστούν με σύγχρονα πιστόλια, με αλεξίσφαιρα γιλέκα και εξοπλισμό, που είναι απαραίτητος για την εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος.

Όσο για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων, σε συναντήσεις με συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου, δίνει υποσχέσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενέργεια, που να δείχνει στη πράξη ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων των εξωτερικών φρουρών.