Παιδεία

Αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις σχολείων

Αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις σχολείων
24 Μαρτίου 2011, 10:19
Κοινή δήλωση του Χρήστου Θεοδουλίδη και του Γιάννη Καλτσά.

Τα δύο αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ νομού Εύβοιας, που πρόσκεινται στη ΝΔ, ο Χρήστος Θεοδουλίδης και ο Γιάννης Καλτσάς, προχώρησαν σε κοινή δήλωση προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην Εύβοια.

Οι δύο εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολείων     δεν αποσκοπούν στην δημιουργία «εύρωστων» σχολικών μονάδων αλλά στην εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης δεκάδων εκατοντάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, μόνο στο νομό της Εύβοιας χάνονται περίπου 50 οργανικές θέσεις δασκάλων, 10 θέσεις νηπιαγωγών και αρκετές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων!!

Οι κ.κ. Θεοδουλίδης, Καλτσάς τονίζουν ότι:

"Εμείς ως Αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης    στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του νομού Ευβοίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων με οικονομικά κριτήρια, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ανατροπές των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων μας."

Στη φωτογραφία αριστερά ο Χρήστος Θεοδουλίδης και δεξιά (με το μικρόφωνο) ο Γιάννης Καλτσάς.

     

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ