Παιδεία

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι γονείς των μαθητών του 33ου Νηπιαγωγείου είναι αντίθετοι με την ίδρυση πειραματικών σχολείων

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι γονείς των μαθητών του 33ου Νηπιαγωγείου είναι αντίθετοι με την ίδρυση πειραματικών σχολείων
12 Απριλίου 2021, 07:22
Εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 33ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία παίρνει σαφή θέση κατά της πρότασης της κυβέρνησης για την ίδρυση και λειτουργία πειραματικών σχολείων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι:

" Ο βασικός ρόλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται στην εκπαίδευση των λίγων αρίστων μαθητών, αλλά να είναι η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου, ανεξαιρέτως, όλων των παιδιών ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση τη φυλή το χρώμα και τη θρησκεία.

Αυτή πρέπει να είναι η πραγματική πρόκληση κάθε σχολείου και κάθε εκπαιδευτικού και στον τομέα αυτό χρειάζεται στήριξη και βοήθεια, οι οποίες δεν δίνονται.

Υπερασπιζόμαστε συλλογικά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των σχολείων με αίτημα την ενίσχυση τους, το ασφαλές άνοιγμα τους και τη λήψη μέτρων για αυτό.

Είμαστε στο πλευρό του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας και όλων των υπόλοιπων σχολείων, που απέρριψαν την πιθανή μετατροπή του σχολείου μας σε πειραματικό διεκδικούμε ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά.

Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις."

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ