Πολιτική

Η Ουρανία για το σχολείο του Βατώντα

Η Ουρανία για το σχολείο του Βατώντα
24 Μαρτίου 2011, 17:45
Πήγε, μίλησε με γονείς και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο του Βατώντα, συνομίλησε με γονείς και μετά έφερε στη Βουλή (με κατάθεση σχετικής ερώτησης) το θέμα της συνένωσης με το 4ο Δημοτικό Αρτάκης.

 Η βουλευτής συμφωνεί απόλυτα με τους γονείς των μαθητών, που αρνούνται κατηγορηματικά την συνένωση των δύο σχολείων. Την σχετική επιχειρηματολογία ανέπτυξε η κ. Παπανδρέου στην ερώτησή της. Το πλήρες κείμενο πατρατίθεται παρακάτω: 

"Την έντονη αντίδραση των γονιών αλλά και την αβεβαιότητα των μαθητών έχει προκαλέσει η φημολογούμενη πρόθεση συνένωσης του Δημοτικού σχολείου στον Βατώντα στην Εύβοια με το 4ο Δημοτικό σχολείο Νέας Αρτάκης. Tο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα βρίσκεται σε Δημόσια έκταση 4 στρεμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων. Ο δρόμος μπροστά από το σχολείο είναι δημοτικός και ασφαλής για την προσέλευση των μικρών μαθητών , με μικρή κίνηση αυτοκινήτων και με την ανάλογη σηματοδότηση από το Δήμο Χαλκιδέων.

 Το Δημοτικό Σχολείο Βατώντα έχει τέσσερις  μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας και ξεχωριστή αίθουσα υπολογιστών με οχτώ υπολογιστές. Ξεχωριστή αίθουσα ολοήμερου Τμήματος με 27 μαθητές. Το κτίριο του Σχολείου είναι σε άριστη κατάσταση και έχει κεντρική θέρμανση. Στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα το σχολικό έτος 2011-2012 θα φοιτούν 46 μαθητές. 18 στην Α΄-Β΄,13 στην Γ΄-Δ΄,15 στην Ε΄-ΣΤ΄.  Στο Σχολείο Βατώντα υπάρχει καθηγήτρια Αγγλικών και Φυσικής Αγωγής.

Αντιθέτως το 4ο Δημοτικό σχολείο Νέας Αρτάκης δεν είναι δημόσιο κτίριο, αλλά μισθωμένο με ακριβό ενοίκιο, όπου πριν από λίγα χρόνια το χρησιμοποιούσαν σαν αποθήκη. Ο προαύλιος χώρος του είναι περίπου 300 τ.μ χωρίς τις κατάλληλες υποδομές (γήπεδα, χώροι παιχνιδιού, χωρίς καθόλου πράσινο) ενώ βρίσκεται σε κεντρικό δημόσιο δρόμο όπου είναι πολύ επικίνδυνος και έχουν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα.
  
 Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός : Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα; "

Στη φωτογραφία η Ουρανία Παπανδρέου συνομιλεί με γονείς κατά την επίσκεψή της στο σχολείο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ