Παιδεία

Σχολεία: Καθηγητές ζητούν προστασία από γονείς-αρνητές των self test (VIDEO)

Σχολεία: Καθηγητές ζητούν προστασία από γονείς-αρνητές των self test (VIDEO)
16 Απριλίου 2021, 09:47
Προβληματίζονται οι εκπαιδευτικοί.

Προβληματισμένοι δηλώνουν καθηγητές και διευθυντές των Λυκείων απέναντι σε περιπτώσεις γονέων, οι οποίοι αρνούνται τα self test για τα παιδιά τους και επιμένουν να γίνονται δεκτά στις τάξεις, είτε με απειλές, είτε με μηνύσεις κατά των εκπαιδευτικών.

Το πρόβλημα αυτό έχει μεταφερθεί και στο υπουργείο Παιδείας μέσω της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). 

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι είναι δημόσιοι λειτουργοί και οφείλουν να κάνουν αυτά που ορίζουν οι αποφάσεις του κράτους.

Μάλιστα, όπως οι ίδιοι υπογραμμίζουν «πιεζόμαστε από όλες τις πλευρές. Αν αφήναμε να μπει στο σχολείο μαθητής, που δεν έχει κάνει self test, τότε κάποιος άλλος γονιός θα μας κατηγορούσε ότι δεν εφαρμόζουμε τον νόμο». 

Πάντως, τέτοια φαινόμενα είναι μεμονωμένα, όπως στην περίπτωση σχολείου της Θεσσαλονίκης, όπου μια μητέρα ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

Η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Στο ίδιο σχολείο μαθητές προχώρησαν και σε κατάληψη. Ανάλογα περιστατικά παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ