Πολιτική

Σπανός και Κελαϊδίτης επισκέφτηκαν τους Δήμους Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου

Σπανός και Κελαϊδίτης επισκέφτηκαν τους Δήμους Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου
28 Απριλίου 2021, 09:50
Επιθεώρησαν τρία σημαντικά έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επίσκεψη στους Δήμους Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για την πορεία σημαντικών έργων τα οποία πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν και άλλων που ήδη βρίσκονται σε εκτέλεση.

Ειδικότερα, επισκέφθηκαν κατά σειρά:

  • Την Αμάρυνθο, του Δήμου Ερέτριας, παρουσία του Δημάρχου Ιωάννη Δημητρόπουλου και τοπικών φορέων, για την εκκίνηση των εργασιών της ανάπλασης της παραλίας Αμαρύνθου, προϋπολογισμού 1.280.000 ευρώ.
  • Την Κύμη, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, παρουσία του Δημάρχου Αθανάσιου Μπουραντά, τοπικών και υπηρεσιακών φορέων του Δήμου, για την εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2014.

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με προϋπολογισμό 1.118.766 ευρώ και εκτελείται από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

  • Τα Περιβόλια, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, παρουσία τοπικών φορέων και εκπροσώπων της Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου, για την επιθεώρηση των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη που αφορούν την κατασκευή ισόγειου κτίσματος στον περίβολο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το οποίο θα λειτουργήσει ως Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.