Κους-κους & σχόλια

ΠΟΥΡΝΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Εσπασε 177 Πασχαλιάτικα αυγά!

ΠΟΥΡΝΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Εσπασε 177 Πασχαλιάτικα αυγά!
30 Απριλίου 2021, 08:00
Το μακρινό 1988 η Ευβοϊκή Γνώμη είχε συναντήσει τον ...ανίκητο Αντώνη Βαρτζή.

Πάνε 33 χρόνια από τότε….  Ηταν Πάσχα  του 1988, όταν η εφημερίδα  «Ευβοική Γνώμη» παρουσίασε κατ΄ αποκλειστικότητα  έναν  85χρονο από το χωριό  Πούρνος της Εύβοιας  ο οποίος με ένα φυσιολογικό αβγό κότας έσπασε 177 αβγά!

Ο απεσταλμένος της εφημερίδας στον Πούρνο Νίκος Ερετός είχε μιλήσει με τον  αείμνηστο  κυρ - Αντώνη Βαρτζή και ο ίδιος  είχε πει ότι είναι ένα κανονικό αβγό από αυτά που έβαψε η γυναίκα του  την Μεγάλη Πέμπτη.

Ο κυρ- Αντώνης ήταν τότε 85  ετών. Στη μίνι συνέντευξη που έδωσε είχε δηλώσει:

«Ξεκίνησα να μετράω τα αβγά που έσπαζα μετά από αυτά των συγγενών μου. Αργότερα πήγα στην πλατεία του χωριού και είπα μέσα μου «μπάρμπα Αντώνη δεν μετράς πόσα σπάζεις;».

Αργότερα  μάλιστα προκάλεσε τον δημοσιογράφο, τον φωτορεπόρτερ Ζήση Αγγελόπουλο, καθώς και την μικρή Δέσποινα Θεοφανίδη, που έπαιξε το ρόλο του …..μοντέλου στο ρεπορτάζ  να κάνουν μια  αβγομαχία.

Ετσι και έγινε. Όμως, ο παππούς  τα  έσπασε όλα και στο τέλος τύλιξε το «χρυσό» αβγό μέσα σε μια χαρτοπετσέτα και είπε χαμογελώντας:

«Το πάω τώρα για ξεκούραση. Αύριο το μεσημέρι θα έχω νέες  αβγομαχίες σε ένα πανηγύρι».

Από τότε δεν ξαναεμφανίστηκε παρόμοιο αβγό και κακώς δεν καταγράφηκε  στο «Βιβλίο Γκίνες».

Η Δέσποινα Θεοφανίδη δοκιμάζει την ….τύχη της με το δικό της αβγό.  Ομως  ο 85χρονος  παππούς το έσπασε με  το πρώτο τσούγκρισμα.  Ορθια η σύζυγός του Πηνελόπη.

 

Ο κυρ- Αντώνης Βαρτζής καθισμένος στο χαγιάτι του σπιτιού του δείχνει  το αβγό – θαύμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ