ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ: Αν δεν πάρει λεφτά το 2ο Λύκειο Χαλκίδας μέχρι 14 Μαΐου εγώ παραιτούμαι

ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ: Αν δεν πάρει λεφτά το 2ο Λύκειο Χαλκίδας μέχρι 14 Μαΐου εγώ παραιτούμαι
5 Μαΐου 2021, 12:12
A+ A-
Ο διευθυντής του σχολείου έστειλε επιστολή στους γονείς και ρίχνει το ...γάντι στη Δημοτική Αρχή.

Η δυσμενής κατάσταση των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων έχει δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, με την πρόεδρο  της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελένη Μιντζιφίρη να έχει μπει στο στόχαστρο.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, γεγονός που αναγκάζει τον διευθυντή του 2ου Λυκείου Χαλκίδας Κώστα Γιακουμίδη να στείλει ...τελεσίγραφο στη Δημοτική Αρχή της Έλενας Βάκα.

Με επιστολή, που κοινοποίησε σε όλους τους γονείς των μαθητών του σχολείου, ο κ. Γιακουμίδης κάνει γνωστό ότι θα παραιτηθεί από την Διαχείριση της Σχολικής Επιτροπής του 2ου Λυκείου Χαλκίδας, αν δεν μπουν χρήματα στο λογαριασμό του σχολείου μέχρι τις 14 Μαΐου.

Ο διευθυντής του σχολείου επισημαίνει ότι, μεταξύ των άλλων, μπαίνει σε κίνδυνο η αξιοπιστία των πανελλαδικών εξετάσεων, αφού το σχολείο είναι εξεταστικό κέντρο.

Στην μακροσκελή επιστολή του, ο κ. Γιακουμίδης αναφέρει - μεταξύ άλλων- τα εξής:

"Δεν ξέρω αν δεν έχει λεφτά ο Δήμος , η όπως έχει ειπωθεί ότι υπάρχουν χρέη, ναι αλλά αυτά δεν τα έκαναν οι Διευθυντές των σχολείων ούτε οι μαθητές. Τα χρέη προϋπήρχαν και φυσικά αυξήθηκαν( και λόγο COVID-19 αλλά πήρε και έκτακτη ενίσχυση ο Δήμος) αν δεν χρηματοδοτούνται τα σχολεία πως θα πληρώσουμε τον πχ τον ΟΤΕ.

Το 2ο ΓΕΛ πλήρωνε κανονικά τον λογαριασμό αυτό μέχρι τον Ιούνιο του 2020 μετά σταμάτησε αφού δεν είχαμε λεφτά. Επειδή είναι εμπαιγμός όλη αυτή η κατάσταση (δεν με ενδιαφέρει ποιος/α ποιοι φταίνε, σίγουρα όχι οι Διευθυντές για αυτή τη τραγική κατάσταση και δεν αποδίδω ευθύνες δεν είναι ρόλος μου

ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 14η ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 2021 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2ου ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και ας αναλάβει ο Δήμος τη διαχείρισή του.

Είμαι παιδαγωγός όχι επαίτης, έχω αξιοπρέπεια και δεν τη χαρίζω σε κανένα αιρετό μέλος του Δήμου ή υπάλληλο του Δήμου, να με εμπαίζει, ευτυχώς έτσι με μεγάλωσαν οι γονείς μου.

Η Ελληνική πολιτεία μου ανέθεσε να παίρνω τα μέτρα εκείνα που να λειτουργεί ομαλά το σχολείο. Υπ'αυτές όμως τις συνθήκες εγώ σε αυτή τη φαρσοκωμωδία δεν συμμετέχω πια, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να τελειώνει αυτή η φάρσα πολύ κράτησε .

Επίσης, δε χωρίς χρηματοδότηση έγκαιρα και επαρκής δεν γίνονται Πανελλαδικές εξετάσεις αξιόπιστες και αδιάβλητες. Την επιστολή αυτή θα την κοινοποιήσω σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. "

Επιστροφή