ΙΣΤΙΑΙΑ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την μάχη του ΕΛΑΣ την 1η Απριλίου 1944

ΙΣΤΙΑΙΑ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την μάχη του ΕΛΑΣ την 1η Απριλίου 1944
11 Μαΐου 2021, 09:45
A+ A-
Συμμετείχαν στην εκδήλωση, συγγενείς αγωνιστών, φίλοι και φίλες του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 9 Μαΐου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την μάχη του ΕΛΑΣ στην Ιστιαία την 1η Απρίλη του 1944. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση, συγγενείς αγωνιστών, φίλοι και φίλες του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση εκ μέρους της ΤΕ Ευβοίας του ΚΚΕ , την ομιλία έκανε η Αργυρώ Μοσχούτα  στέλεχος του ΚΚΕ όπου ανάμεσα στα άλλα τόνισε :

"Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, όσους βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, σε όλους όσοι έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό «Αξονα» Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας και των συμμάχων τους......

Το δικό μας χρέος σήμερα, απέναντι σε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, σε όσους θυσιάστηκαν για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας, είναι βεβαίως η ανάδειξη της ιστορίας, η μετάδοση των αγώνων και των συμπερασμάτων τους στις νεότερες γενιές.

Είναι όμως και η συνεπής και αταλάντευτη συνέχεια του αγώνα σήμερα, από κάθε μετερίζι και για κάθε ζήτημα που πονάει και χτυπιέται η εργατική τάξη στη χώρα μας.

Η συνέχεια του αγώνα που τιμάμε σήμερα με αυτή την εκδήλωση, είναι η μαχητική υπεράσπιση της ζωής, της υγείας μπροστά στην πανδημία, των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων."

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών για όλους τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Επιστροφή