ΚΥΜΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η λειτουργία και 4ης Εμβολιαστικής Γραμμής υποβαθμίζει το Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας

ΚΥΜΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η λειτουργία και 4ης Εμβολιαστικής Γραμμής υποβαθμίζει το Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας
16 Μαΐου 2021, 20:22
A+ A-
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Ανακοίνωση-καταγγελία, με την οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κύμης, επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η λειτουργία και 4ης Εμβολιαστικής γραμμής στο Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση αναφέρει- μεταξύ άλλων - τα εξής:

"Εδώ και δέκα μέρες, με απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κύμης, λειτουργεί άλλη μία εμβολιαστική γραμμή. Έτσι, από 3 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούσαν στο Γ.Ν. Κύμης (και άλλη μία στο Π.Ι. Κονιστρών) τώρα λειτουργούν 4.

Αυτό μάλιστα παρά τις σοβαρές ενστάσεις και διαμαρτυρίες των γιατρών, του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Η εξέλιξη αυτή έχει υπονομεύσει την λειτουργία του Νοσοκομείου και ουσιαστικά το έχει υποβιβάσει σε Κέντρο Υγείας, ενώ υπάρχει και κίνδυνος ανεπαρκούς ιατρικής επιτήρησης των εμβολιαστικών γραμμών .

Αυτό συμβαίνει γιατί για να λειτουργήσουν οι 4 εμβολιαστικές γραμμές (Δευτέρα-Σάββατο και 8:00-22:00) απαιτούνται τουλάχιστον 8 γιατροί, 8 νοσηλευτές και 8 διοικητικοί εργαζόμενοι.

Για να βγουν αυτές οι βάρδιες, με μια επικίνδυνη εντολή της διοίκησης, καλείται στην απογευματινή βάρδια (15:00-22:00) ο εφημερεύοντας ιατρός ταυτόχρονα να εμβολιάζει, να ελέγχει την κλινική του, να ασχολείται με τα επείγοντα περιστατικά και αν χρειαστεί να διακομίσει και κάποιο βαρύ περιστατικό στη Χαλκίδα.

Η απόφαση αυτή έρχεται αμέσως μετά την περαιτέρω αποδυνάμωση της Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου καθώς είχαμε μια παραίτηση γιατρού, άλλη μια Παθολόγος μέχρι τον Απρίλιο έκανε εφημερίες και στο Γ.Ν. Χαλκίδας, ενώ στο τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουμε και μια συνταξιοδότηση.

Να υπενθυμίσουμε πως εν μέσω αυτών των σημαντικών ελλείψεων η ΥΠΕ εξέταζε πριν από περίπου έναν μήνα το ενδεχόμενο δημιουργίας κλινών covid στο Νοσοκομείο χωρίς να πληρούνται οι όροι για την ασφαλή νοσηλεία ασθενών με covid.

Εν μέσω πανδημίας αντί να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κύμης ως η μόνη διέξοδος για την απομακρυσμένη περιοχή μας αυτό αποδυναμώνεται, μειώνεται η ιατρική κάλυψη που παρέχει στους κατοίκους της περιοχής μας και ταυτόχρονα το υγειονομικό προσωπικό καλούμαστε να εργαστούμε κάτω από συνθήκες εντατικοποίησης που δεν εξασφαλίζουν την βέλτιστη παροχή των υπηρεσιών μας προς τους ασθενείς."

Επιστροφή