Πολιτική

Ο υφυπουργός δεν ήρθε, η εκδήλωση πέτυχε!

Ο υφυπουργός δεν ήρθε, η εκδήλωση πέτυχε!
24 Μαρτίου 2011, 09:39
Κοσμοσυρροή στη συγκέντρωση του Συμεών Κεδίκογλου.

Ενδιαφέρουσα ήταν η χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε σε παραλιακό ξενοδοχείο της Χαλκίδας ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου. Μπορεί ο επίσημος καλεσμένος και υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος να μην παραβρέθηκε λόγω Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά το πολυπληθές κοινό γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και παρακολούθησε με προσοχή ομιλίες για την παιδεία και την υγεία.

Για το μείζον θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων και γενικά για την ελληνική παιδεία, μίλησε ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Μιχάλης Κοντογιάννης (φωτό κάτω), που αντικατέστησε τον Γιάννη Πανάρετο. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντογιάννης είπε:

«Προχωρήσαμε σε αλλαγές, κυρίως για λόγους παιδαγωγικούς, αλλά και για λόγους εξορθολογισμού. Έγιναν περίπου 2.000 συνενώσεις σχολείων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οπότε είναι φυσιολογικό να έγιναν  λάθη. Αυτά τα λάθη θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (Δοκός) που συγχωνεύεται στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας στα Δύο Δέντρα, από το Δημοτικό Σχολείο Βατώντα που συγχωνεύεται στο 4ο Δημοτικό Αρτάκης και από το Γυμνάσιο Μακρυκάπας που πάει στο Γυμνάσιο Καθενών. Διαμαρτυρήθηκαν για τις συγχωνεύσεις και ζήτησαν να παραμείνουν όπως είναι μέχρι σήμερα.

Ο Συμεών Κεδίκογλου είπε ότι οι περιπτώσεις αυτές ξαναεξετάζονται από την υπουργό Παιδείας ¶ννα Διαμαντοπούλου και έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το Δημοτικό Σχολείο Βατώντα. «Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν θα συγχωνευτεί, αλλά δεν μπορώ να το ανακοινώσω ακόμα επίσημα», τόνισε ο Ευβοιώτης βουλευτής.

Στη συγκέντρωση ακούστηκαν διάφορες διαμαρτυρίες και παράπονα για το σχολικό συγκρότημα του 3ου-6ου Γυμνασίου Χαλκίδας στην Προαστείου που δεν λειτουργεί και δεν γίνεται καμία εργασία ανακατασκευής και για το άθλιο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ στο Βούρκο. Ο Συμεών Κεδίκογλου τα άκουσε με προσοχή και δεσμεύτηκε να τα κοιτάξει ξεχωριστά.Η εκδήλωση δεν ήταν στενά κομματική, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκόμενων ήταν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Μανώλης Γρηγοράκης, πολλοί πανεπιστημιακοί, πλειάδα εκπαιδευτικών και πολλοί άλλοι.

Η παιδεία, όμως, δεν ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης. Ο καθηγητής του London Economic School of Economics και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος (αριστερά στη φωτό με τον Συμεών Κεδίκογλου και τον Μιχάλη Κοντογιάννη ) ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού συστήματος υγείας και παρουσίασε ενδιαφέρουσες προτάσεις. Διαβάστε εδώ τι είπε.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων
Πολιτική
[27/11/2021 - 18:18]

Οι συκεώνες θα αποζημιωθούν με το συνολικό ποσό των 3.100.000 ευρώ μέσω των  προγραμμάτων de minimis. ...περισσότερα