ΓΑΛΑΝΗΣ: Αυτά είναι τα στοιχεία για την μεταφορά μαθητών στην Εύβοια

ΓΑΛΑΝΗΣ: Αυτά είναι τα στοιχεία για την μεταφορά μαθητών στην Εύβοια
17 Μαΐου 2021, 11:47
A+ A-
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις 14 ιδιοκτητών λεωφορείων και 21 οδηγών ταξί.

Ανακοίνωση σχετικά με την μεταφορά μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας εξέδωσε το Γραφείο του Κώστα Γαλάνη, αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, αναφέροντας τα εξής:

"Η Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα σχολικά έτη 2020 -2023, εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την έγκριση των πρακτικών αξιολόγησης των δικαιολογητικών προσωρινών αναδόχων – αποδεικτικά μέσα.

Από την παραπάνω διαδικασία προέκυψε η απόρριψη των προσφορών των προσωρινών αναδόχων 14 λεωφορείων και 21 ΤΑΞΙ. Η απόρριψη αυτή προέκυψε γιατί οι προσωρινοί ανάδοχοι δεν προσκόμισαν ή δεν είχαν σε ισχύ τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατακύρωσης που προέβλεπε η διακήρυξη του διαγωνισμού.

Δύο νέοι διαγωνισμοί είναι ήδη σε εξέλιξη για την κάλυψη και την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν στη μεταφορά από την απόρριψη των ανωτέρω αναδόχων.

Στο σύνολο των αναδόχων των δρομολογίων της ΠΕ Εύβοιας ανταποκρίθηκαν, με τα σωστά δικαιολογητικά, οι ανάδοχοι 60 περίπου δρομολογίων λεωφορείων και οι ανάδοχοι 240 περίπου δρομολογίων ΤΑΞΙ.

Στην ΠΕ Εύβοιας μεταφέρονται με μισθωμένα και τακτικά δρομολόγια περίπου 8.000 μαθητές/τριες, με την προσαύξηση των μαθητών της δομής. 

Το σχολικό έτος 2020 – 2021 με τα προβλήματα covid, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν συνολικά στην ΠΕ Εύβοιας, έχουν γίνει 17 διαγωνιστικές διαδικασίες για την μεταφορά των μαθητών από τις οποίες οι 15 έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο είναι σε εξέλιξη."

Επιστροφή