Οικονομία

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2021: ¶νοιξε η πλατφόρμα για υποβολή στο Taxisnet

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2021: ¶νοιξε η πλατφόρμα για υποβολή στο Taxisnet
28 Μαΐου 2021, 08:47
Αναλυτικές οδηγίες - Πολλές αλλαγές στο φετινό έντυπο της φορολογικής δήλωσης.

Τέθηκε σε λειτουργία το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Μαΐου η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2021 στο Taxisnet. 

Οι εμπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έως 27 Αυγούστου, ενώ οι εκπρόθεσμες αρχικές ή οι τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται καθΆ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τη φετινή χρονιά θα υπάρξουν νέοι κωδικοί που αφορούν στην εξαίρεση των φορολογουμένων από τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, την φοροέκπτωση για ανακαινίσεις κτιρίων, την εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος για όσους μεταφέρουν την έδρα τους στην Ελλάδα και μια σειρά άλλων κωδικών

Τους περιλαμβάνει το νέο έντυπο Ε1, που ανοίγει τον δρόμο για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Οι φορολογούμενοι πολίτες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αφού μπουν με τους προσωπικούς κωδικούς στη σελίδα του TAXISNET και επιλέξουν "Δήλωση φορολογίας εισοδήματος",  πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα: 

  1. Επιλέγουν το έτος για το οποίο επιθυμούν την υποβολή δήλωσης.
  2. Επιβεβαιώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ.Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).
  3. Συμπληρώνουν τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
  4. Συμπληρώνουν το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.
  5. Ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
  6. Υποβάλουν τη δήλωση.
  7. Εκτυπώνουν τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.