ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς ΕΚΑΒ ο Δήμος Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς ΕΚΑΒ ο Δήμος Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας
9 Ιουνίου 2021, 10:55
A+ A-
Καυστική ανακοίνωση από τον βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ.

Καυστική ανακοίνωση για την αδυναμία της κυβέρνησης να στελεχώσει τον σταθμό του ΕΚΑΒ στο Μαντούδι, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους, εξέδωσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Από τον Δεκέμβριο του 2019, προ ακόμα της πανδημίας της Covid-19, οι βουλευτές Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχουμε ζητήσει τρεις φορές μέσω ερωτήσεων στη βουλή ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία του σταθμού ΕΚΑΒ στο Μαντούδι, ο οποίος παραμένει ακόμα ανενεργός. Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση.

Για το ίδιο θέμα, πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει και οι βουλευτές του νομού που ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, λαμβάνοντας από τον περασμένο Γενάρη τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι η στελέχωση του νέου σταθμού ΕΚΑΒ στη βόρεια Εύβοια θα προχωρήσει άμεσα. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας έχουν κάνει εδώ και πολλούς μήνες ό,τι περνάει από το χέρι τους, υλοποιώντας από την πλευρά τους όλα όσα έχουν συμφωνήσει με την Πολιτεία, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα αφού ο σταθμός ΕΚΑΒ που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή τους δεν λειτουργεί ακόμα.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ότι φτάσαμε στην καλοκαιρινή περίοδο και το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου έχει μείνει με 2 άτομα πλήρωμα ασθενοφόρου.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αρμόδια 5η ΥΠΕ συνεχίζουν να παίζουν κρυφτό, αφήνοντας για ένα και πλέον χρόνο χωρίς προνοσοκομειακή άμεση φροντίδα μια περιοχή με κακό οδικό δίκτυο, που το καλοκαίρι φιλοξενεί 45.000 ανθρώπους."

Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπουργό Υγείας να αναλάβουν έστω και με κραυγαλέα καθυστέρηση τις ευθύνες τους, να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στη στελέχωση του τοπικού ΚΥ με το απαραίτητο προσωπικό και να μεριμνήσουν για τη λειτουργία επιτέλους του τομέα ΕΚΑΒ στον δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Επιστροφή