ΤΑΣΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: Έγινε παράδειγμα προς μίμηση στην ιταλική Άσκολι

ΤΑΣΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: Έγινε παράδειγμα προς μίμηση στην ιταλική Άσκολι
16 Ιουνίου 2021, 17:48
A+ A-
Διαβάστε το λόγο.

Στην ιταλική Άσκολι -από την αυστριακή Στουρμ Γκρατς- μεταγράφηκε το περ. καλοκαίρι ο Χαλκιδέος στόπερ Τάσος Αυλωνίτης, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και με τις φανέλες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη Super League (σ.σ. με τους ερυθρόλευκους συμμετείχε και στο Champions League).

Ο Αυλωνίτης δέχτηκε μια άκρως δελεαστική πρόταση από την Άσκολι στη Serie B και είπε το «ναι», υπογράφοντας ένα πολύ καλό συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων.

Η σεζόν, όμως, για τον Χαλκιδέο πέρασε από σαράντα κύμματα, καθώς η πορεία της ομάδας ήταν μέτρια, και είναι γνωστό ότι η ήττα φέρνει γκρίνια. Προπονητές και τεχνικοί διευθυντές ...πήγαν και ήρθαν, το ίδιο και ποδοσφαιριστές και στον σύλλογο επικράτησε αναβρασμός.

Ο Αυλωνίτης από την αρχή πήρε φανέλα βασικού, αλλά στα μισά της σεζόν ...έχασε την θέση του στην «11αδα» από τον νεαρό Ιταλό Γκουαράντα.

Παρόλ' αυτά ο Αυλωνίτης έγινε παράδειγμα προς μίμηση και θέμα στην Corriere dello sport, μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές εφημερίδες της Ιταλίας.

Ο λόγος ήταν ότι ο Αυλωνίτης, όχι μόνο δεν είδε με ...κακό μάτι τον συμπαίκτη του, τον Γκουαράντα, αλλά οι δυο τους έγιναν και κολλητοί. 

Σε κάθε ματς ο Αυλωνίτης ενθάρρυνε από τον πάγκο τον Γκουαράντα, αλλά και σε κάθε προπόνηση του έδινε συμβουλές για να βελτιωθεί, παρότι ο Γκουράντα του είχε «φάει» τη θέση στο βασικό σχήμα.

Μάλιστα, ο Αυλωνίτης, σε όλες τις συζητήσεις του μιλούσε -πάντα- με τα καλύτερα λόγια για τον Γκουαράντα.

Ακόμη, ο Χαλκιδέος στόπερ, δείχνοντας πόσο επαγγελματίας είναι φρόντιζε να πηγαίνει στις προπονήσεις πρώτος και να φεύγει τελευταίος, συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά.

Η Άσκολι κινδύνεψε με υποβιβασμό, αλλά την κατάλληλη στιγμή ο Αυλωνίτης επέστρεψε στο βασικό σχήμα, ήταν από τους κορυφαίους (σ.σ. είχε και έναν τραυματισμό μετά από τάκλιν αυτοθυσίας σε εκτός έδρας παιχνίδι) και στην τελική ευθεία ο ιστορικός σύλλογος έκανε ...πορεία πρωταθλητισμού και παρέμεινε στην κατηγορία σε ένα δύσκολο και επίπονο «μαραθώνιο», με πολλές «ξακουστές» ομάδες, όπως οι Έμπολι, Σαλερνιτάνα, Μόντσα, Λέτσε, Κιέβο, Μπρέσια, Ρετζιάνα, Πεσκάρα, κ.α.

Στην Μπρέσια, μάλιστα, αγωνιζόταν μέχρι πρότινος ο Μπαλοτέλι, αλλά και ο διεθνής με την Γερμανία (γκανέζικης καταγωγής) Ζερόμ Μπόατενγκ.

Ο Τάσος Αυλωνίτης σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις της Άσκολι ...πριν τις διακοπές, απέσπασε τα «εύγε» όλης της ομάδας για τον επαγγελματισμό του. Οι ιθύνοντες του ιταλικού συλλόγου, μπροστά σε όλους τους παίκτες τον χαρακτήρισαν «άψογο επαγγελματία» και «το καλύτερο παιδί», με τους συμπαίκτες του να τον χειροκροτάνε.

Ακόμη δεν είναι σίγουρο εάν ο Αυλωνίτης εξαντλήσει το συμβόλαιό του, αλλά ακόμη κι αν φύγει, θα έχει αφήσει το στίγμα του στην Άσκολι Κάλτσιο, για την αγωνιστικότητά του, μα πάνω απ' όλα για το ήθος του.

Επιστροφή