Απόψεις

Οι αντιεμβολιαστές και οι ανεμβολιαστές - Διχασμός στην κοινωνία

Οι αντιεμβολιαστές και οι ανεμβολιαστές -  Διχασμός στην κοινωνία
21 Ιουλίου 2021, 09:57
Η Ευβοϊκή Γνώμη τοποθετείται για το κρίσιμο θέμα των ημερών.

* Αναδημοσίευση από τη στήλη "Η Γνώμη μας" της εφημερίδας "Ευβοϊκή Γνώμη" (9-7-2021)

Δεν ξέρουμε πόσο ισχυρό είναι το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Θα φανεί σύντομα. Πάντως, στους κόλπους του δεν βρίσκονται μόνο όσοι πιστεύουν σε τσιπάκια, 5G δίκτυα εντός του οργανισμού μας και ενέσεις θανάτου. Γι’ αυτούς, δεν υφίσταται αντίλογος όσο πειστικός κι αν είναι.

Υπάρχει, όμως, μία σημαντική μερίδα ανθρώπων που εμφανίζει ένα μίγμα χαρακτηριστικών: Φόβος, άγνοια, φλερτ με θεωρίες συνωμοσίας, ανικανότητα ανάληψης συλλογικής ευθύνης και -γιατί όχι;- αδιαφορία. Πρόκειται για ένα μίγμα εκρηκτικό, που αυτοπροσδιορίζεται ως αντιστασιακό στην εμβολιαστική ορμή της πλειοψηφίας.

Όλοι αυτοί δεν είναι ψεκασμένοι. Είναι μπερδεμένοι, συγχυσμένοι, αηδιασμένοι από κάθε μορφή εξουσίας, που θα τους πει τι πρέπει να κάνουν. Γι’ αυτό και παραδίδονται εύκολα σε απλοϊκά επιχειρήματα, που ποτέ δεν προσφέρουν λύση, αλλά πάντα στρέφουν το βέλος στον άλλον.

«Πες μου γιατί να το κάνω;» είναι η μόνιμη επωδός του ανεμβολιαστικού κινήματος. Όσο κι αν η απάντηση μοιάζει εύκολη για τους περισσότερους, για τη συγκεκριμένη μάζα ατόμων δεν είναι. Αυτοί, όμως, πρέπει να πειστούν τώρα για να επιτευχθεί ο στόχος.

Κατ’ αρχάς, να παραδεχτούμε τα εξής: Οι εταιρείες που παράγουν εμβόλια κατά του covid θα κονομήσουν γερά. ¶νθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του εμβολίου. Η θνησιμότητα της πανδημίας είναι στο 1%. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τεράστια λάθη αναφορικά με το Astrazeneca και με το 150άρι ως …τυρί για να μπουν στην «Ελευθερία» οι νέοι.

Όλα αυτά μαζί δεν αναιρούν τη μία και μοναδική αλήθεια: Ο εμβολιασμός αποτελεί το μοναδικό μέσο για να σωθούμε από την πανδημία. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν, επειδή η θνησιμότητα είναι χαμηλή, τότε απλά ας ανάψουν ένα κεράκι στις 12.800 περίπου ψυχές που χάθηκαν και ας προσευχηθούν να μην χτυπήσει ο covid την πόρτα της οικογένειάς τους.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να πάθεις κάτι σοβαρό από το εμβόλιο. Κάνοντάς το, δεν θωρακίζεις μόνο τον εαυτό σου. Συμβάλλεις στην προστασία των γύρω σου, αφού εν τέλει το 80% του πληθυσμού θα προστατεύσει και το υπόλοιπο 20% των ανεμβολίαστων. Θέλετε να είστε στους 80 που …μάχονται ή στους 20 που περιμένουν μόνο να πάρουν τα λάφυρα του πολέμου;

Ας μιλήσουμε με τους ανεμβολιαστές. Ας μιλήσουν κι αυτοί με το γιατρό τους. Τα εμβόλια τον 20ο αιώνα εξαφάνισαν πολλές ασθένειες ή έκαναν διαχειρίσιμο τον κίνδυνό τους. Το ίδιο θα συμβεί και με τον κορωνοϊό. Το πόσο γρήγορα και με πόσες απώλειες εξαρτάται αποκλειστικά από αυτή την κατηγορία ανθρώπων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΓΩΝΗΣ: Καταδίκη για την Εύβοια το κουτσούρεμα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας

ΠΑΓΩΝΗΣ: Καταδίκη για την Εύβοια το κουτσούρεμα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας
Απόψεις
[25/09/2022 - 18:37]

Η κατασκευή δρόμου με μονή λωρίδα ανά κατεύθυνση είναι μία  τρύπα μέσα στο νερό. ...περισσότερα

Το σχολείο που θέλουμε

Το σχολείο που θέλουμε
Απόψεις
[16/09/2022 - 15:27]

Η Ευβοϊκή Γνώμη μοιράζεται τις σκέψεις της με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. ...περισσότερα