Κους-κους & σχόλια

Τα ΝΕΑ ζήτησαν συγγνώμη για την απαράδεκτη φράση σε κείμενο για τη δολοφονία στη Φολέγανδρο

Τα ΝΕΑ ζήτησαν συγγνώμη για την απαράδεκτη φράση σε κείμενο για τη δολοφονία στη Φολέγανδρο
20 Ιουλίου 2021, 09:46
Προκλήθηκε σάλος.

Σάλος προκλήθηκε από το πρωί της Δευτέρας με αφορμή μια δημοσίευση στον ιστότοπο της εφημερίδας «τα Νέα» σχετικά με τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Συγκεκριμένα, σε ανυπόγραφο κείμενο αναφερόνταν μεταξύ άλλων ότι «ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: Την έσπρωξε από τα βράχια…»

Πολύς κόσμος αντέδρασε έντονα με αυτή την ανάρτηση και η εταιρία έσπευσε να ζητήσει «συγγνώμη» από τους αναγνώστες, αναφέροντας:    

«Μια εντελώς λανθασμένη φράση, ένα λεκτικό ατόπημα που δεν εκφράζει όχι μόνο τα «ΝΕΑ» αλλά και κανέναν δημοσιογράφο του ομίλου της Alter Ego, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση σε κείμενο για την υπόθεση της δολοφονίας στην Φολέγανδρο.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της αναφέρονται τα εξής:

«Ποια δεν έχει ακούσει πάνω στον τσακωμό φράσεις όπως «θα σε πετάξω από το παράθυρο» ή «αν σου χώσω καμία…»; Κάπως έτσι και η 26χρονη καυγάδιζε με τον φίλο της στο αυτοκίνητο επειδή χάθηκαν και πάνω στη ένταση της στιγμής, αυτός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κατέληξε στα βράχια»… «Προφανώς θυμωμένη, η κοπέλα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και τότε ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…»

Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας γιΆ αυτό το εντελώς λανθασμένο και απαράδεκτο τμήμα ενός ευρύτερου κειμένου που αναφερόταν στη δολοφονία καθώς και στα αίτιά της.

Σε καμιά περίπτωση δεν ενστερνίζονται τα «ΝΕΑ» και ο όμιλος της Alter Ego τέτοιες απόψεις και αναφορές. Αλλωστε, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου, δημοσιεύεται αναλυτικό ρεπορτάζ και απόψεις ειδικών για την γυναικοκτονία, για τα αίτια που οδηγούν στη δολοφονία γυναικών με καθαρά έμφυλα χαρακτηριστικά.

Η φράση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ήταν παντελώς λανθασμένη κι επαναλαμβάνουμε τη συγγνώμη μας σε όσους αναγνώστες, ορθώς, αγανάκτησαν διαβάζοντάς την.

Με εκτίμηση

Η διεύθυνση Ψηφιακών Μέσων του ομίλου της Alter Ego".