ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: Αυτά είπα κι αυτά εννοούσα για τη φωτιά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: Αυτά είπα κι αυτά εννοούσα για τη φωτιά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
26 Αυγούστου 2021, 09:10
A+ A-
Για διαστρέβλωση των λεγομένων του έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης.

Μεγάλος ντόρος έγινε από την δήλωση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, περί "εντολής μη κατάσβεσης" στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία έκανε "σημαία" η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Σπανός προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, υποστηρίζοντας ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του. Η δήλωση απευθύνεται στον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάθε άλλο αποδέκτη - όπως τονίζεται χαρακτηριστικά - και αναφέρει τα εξής:

"Προς τον κύριο Ηλιόπουλο και κάθε αποδέκτη: Επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους:

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής.

Άκουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.

Άλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό.

Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας."

Επιστροφή