Κους-κους & σχόλια

Κολλημένα ή καμένα λίπη στο ταψί; Δες πόσο εύκολα μπορείς να το καθαρίσεις

Κολλημένα ή καμένα λίπη στο ταψί; Δες πόσο εύκολα μπορείς να το καθαρίσεις
26 Σεπτεμβρίου 2021, 15:47
Κάνει θαύματα ένα υλικό που έχεις στην κουζίνα σου.

Είναι ωραίο να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου φαγητό που έχεις φτιάξει στο φούρνο, αλλά μετά ποιος καθαρίζει τα κολλημένα ή καμένα λίπη από το ταψί;

Υπάρχει λύση, ώστε να μην ξοδεύουμε πολύ χρόνο στο τρίψιμο... Θα χρειαστούμε μόλις 5 πραγαματάκια για το τέλειο καθάρισμα. 

1) Σπάτουλα (ιδανικά, πλαστική)
2) Μαγειρική σόδα
3) Υγρό πιάτων
4) Ζεστό νερό
5) Σφουγγάρι

Αρχικά, παίρνουμε τη σπάτουλα. Ξύνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα κατά προτίμηση πλαστική και αφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα φαγητού και ξεπλένουμε. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα.

Βάζουμε υγρό πιάτων και μετά γεμίζουμε το ταψί μας με ζεστό νερό. Το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για τουλάχιστον 15 λεπτά, αλλά και όλο το βράδυ αν έχουμε χρόνο.

Όταν έχει περάσει ο χρόνος, χρησιμοποιούμε ξανά τη σπάτουλα μας για να ξύσουμε την επιφάνεια σε περίπτωση που κάτι έμεινε. Πετάμε το βρώμικο νερό και βάζουμε ξανά περισσότερη σόδα στην επιφάνεια εστιάζοντας ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα που υπάρχουν εναπομείναντα λίπη.

Βάζουμε εκ νέου υγρό πιάτων, πλένουμε με το σφουγγάρι μας, ανοίγουμε το ζεστό νερό και ξεπλένουμε. Το ταψί είναι έτοιμο και το αφήνουμε να στεγνώσει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ