Περιβάλλον

ΣΤΥΡΑ: Διαμαρτυρία κατοίκων και φορέων κατά των αιολικών πάρκων

ΣΤΥΡΑ: Διαμαρτυρία κατοίκων και φορέων κατά των αιολικών πάρκων
5 Οκτωβρίου 2021, 12:33
Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από την πλατεία των Στύρων και κορυφώθηκε στην αρχαία Ακρόπολη.

Με κινητοποίηση στην πλατεία των Στύρων, ξεκίνησε η διαμαρτυρία – οδοιπορικό κατοίκων της περιοχής και φορέων, ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών και υποσταθμού μέσης τάσης, γύρω και μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους και οικισμούς.

Η διαδήλωση, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες,  κορυφώθηκε στην αρχαία ακρόπολη Στύρων, το κάστρο « ¶ρμενο». Η Ακρόπολη ήδη ασφυκτιά λόγω των υφιστάμενων αιολικών σε πολύ μικρές αποστάσεις, ενώ με τα νέα σχεδιαζόμενα έργα θα περικυκλωθεί ολοκληρωτικά από ανεμογεννήτριες ύψους 180 μέτρων.

 Αντίστοιχα, οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεση τους στο αιολικό πάρκο στη θέση «Πυργάρι» Νημποριού, που θα καταστρέψει ολοσχερώς τα ρωμαϊκά λατομεία της περιοχής.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων Νικολάου Κωνσταντίνος, ο οποίος τόνισε ότι η  υποβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων ή και η ολοκληρωτική καταστροφή αρχαιοτήτων από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε ολόκληρη τη χώρα, αποτελεί πολιτική επιλογή του ΥΠ.ΠΟ.Α. με γνώμονα  τα συμφέροντα των εταιρειών ενέργειας.

Παράλληλα τονίστηκε ότι η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη, όχι μόνο δεν προστατεύει το περιβάλλον, αλλά δεν αποδίδει και κανένα όφελος στους κατοίκους της περιοχής.

Την διαδήλωση διοργάνωσαν οι παρακάτω Σύλλογοι:

Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού, Σύλλογος οικιστών Δήλησου, Σύλλογος Ξενοδόχων Στύρων, Σύλλογος Προστασία Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (Σ.Π.ΠΕ.ΝΚ.), Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας και Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΜΑΛΑΚΩΝΤΑΣ ΕΡΕΤΡΙΑ: Μόνιμος σκουπιδότοπος δίπλα σε σπίτια

ΜΑΛΑΚΩΝΤΑΣ ΕΡΕΤΡΙΑ: Μόνιμος σκουπιδότοπος δίπλα σε σπίτια
Περιβάλλον
[24/11/2021 - 11:01]

Επί δύο εβδομάδες ο Δήμος δεν έχει κάνει καμία ενέργεια. ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Γέμισε ο τόπος νεράντζια στην πλατεία Αγίου Νικολάου

ΧΑΛΚΙΔΑ: Γέμισε ο τόπος νεράντζια στην πλατεία Αγίου Νικολάου
Περιβάλλον
[20/11/2021 - 19:00]

Μήπως να τα μαζεύαμε πριν πέσουν, για να φτιάξουμε γλυκό νεραντζάκι; ...περισσότερα