Πολιτική

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ζητάει παράταση για τη διαβίβαση παραστατικών των επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Mydata

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ζητάει παράταση για τη διαβίβαση παραστατικών των επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Mydata
14 Οκτωβρίου 2021, 14:49
Δείτε τι αναφέρει η επιστολή του προέδρου.

Παράταση για τη διαβίβαση παραστατικών των επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Mydata, ζητά το Επιμελητήριο Εύβοιας. Το αίτημα υποβλήθηκε με επιστολή του προέδρου Γιάννη Γεροντίτη (φωτό) στον Γιώργο Πιτσιλή,  Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Το Επιμελητήριο Εύβοιας θεωρεί ότι το νέο σύστημα διαβίβασης των συναλλαγών των επιχειρήσεων μέσω της πλατφόρμας Mydata, θα συμβάλλει σε ένα ψηφιακό άλμα για ένα καλύτερο αύριο για το ελληνικό επιχειρείν.

Στην παρούσα ωστόσο χρονική περίοδο τόσο οι καταστροφικές πυρκαγιές, και τα ανεπάντεχα φυσικά φαινόμενα (πλημμύρες κλπ)  όσο και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων από την εξέλιξη της πανδημίας covid-19, είναι αναγκασμένες να λειτουργούν ακόμη σε καθεστώς εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών. 

Οι προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων (Επιχειρήσεις, Λογιστήρια, μηχανογραφική υποστήριξη των Λογιστικών και Εμπορικών προγραμμάτων των εταιριών Λογισμικού, αλλά και η πλατφόρμα my data)  φαίνεται να μην είναι ακόμα έτοιμοι να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή.  

Για τους λόγους αυτούς εκτιμούμε ότι θα πρέπει να δοθεί μία περίοδος προσαρμογής όλων των εμπλεκομένων, με μια πιλοτική δοκιμαστική περίοδο για όλο το 2022, χωρίς την επιβολή προστίμων.  Η δοκιμαστική αυτή περίοδος για την πλήρη προσαρμογή, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη ώστε οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν με ομαλό και ασφαλή τρόπο, στα νέα δεδομένα, και η διαβίβαση των συναλλαγών να είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 

Επίσης θα πρέπει να δοθεί παράταση για την απόσυρση των παλιών Φορολογικών Ταμειακών Μηχανών, και η διασύνδεσή και διαβίβαση των στοιχείων τους στην πλατφόρμα myDATA τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους 2021."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων
Πολιτική
[27/11/2021 - 18:18]

Οι συκεώνες θα αποζημιωθούν με το συνολικό ποσό των 3.100.000 ευρώ μέσω των  προγραμμάτων de minimis. ...περισσότερα