Παιδεία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η Κεραμέως μέσα στον Οκτώβριο έκανε άνω-κάτω τα σχολεία στην Εύβοια –Μετακινεί εκπαιδευτικούς με απαράδεκτο τρόπο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η Κεραμέως μέσα στον Οκτώβριο έκανε άνω-κάτω τα σχολεία στην Εύβοια –Μετακινεί εκπαιδευτικούς με απαράδεκτο τρόπο
14 Οκτωβρίου 2021, 09:37
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

¶νω-κάτω έκανε τα σχολεία της Εύβοιας, στα μέσα Οκτωβρίου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (φωτό), αφού για να καλύψει 65 κενά σε εκπαιδευτικούς, προχώρησε σε συγχωνεύσεις σχολείων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών, διαταράσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Στα μέσα του Οκτώβρη και ενώ τα κενά σε εκπαιδευτικούς ξεπερνούν τα 65 σε όλο τον νομό, η Δ/νση Π.Ε . Εύβοιας με εντολή της Υπουργού κ. Κεραμέως συγχωνεύει σχολεία, τμήματα, τάξεις και μετακινεί εκπαιδευτικούς για να καλύψουν κάποια κενά άλλων σχολείων.

Με αυτόν τον απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο διαταράσσει την εκπαιδευτική διαδικασία, αδιαφορεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, την ομαλή προσαρμογή των παιδιών και την ουσιαστική εκπαίδευσή τους.

Εξαθέσια σχολεία υποβαθμίζονται σε τετραθέσια, τριθέσια σε διθέσια, διθέσια σε μονοθέσια, ολοήμερα τμήματα κλείνουν, χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να ενημερώσει γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί αν υπήρχε αιτία, αυτό δεν έγινε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά γίνεται δύο μήνες μετά.

Την ανικανότητα σχεδιασμού και την αναλγησία κάποιων δεν μπορεί να την πληρώνουν οι μαθητές και τα σχολεία.

Συνάδελφοι θα αναγκαστούν να μετακινηθούν και να μετακομίσουν για μια ακόμη φορά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους και την οικογένειά τους.

Αλήθεια αυτό είναι το «Νέο Σχολείο» που ευαγγελίζεται η Υπουργός; Το σχολείο της συρρίκνωσης, της ανισότητας, του αυταρχισμού και της κατατρομοκράτησης;

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Υπουργού που έρχεται να αναστατώσει για μια ακόμη φορά τα σχολεία.

Ζητάμε άμεσα να ανακληθεί η απόφαση αυτή και να γίνει εδώ και τώρα η τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών.

Ζητάμε από τη ΔΟΕ, να ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό θέμα. Τα προβλήματα των σχολείων είναι τεράστια και δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.»

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με αφορμή την μείωση των εκπαιδευτικών σε δύο σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ