ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Υπηρεσία κλειστή λόγω ...σύνταξης !

ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Υπηρεσία κλειστή λόγω ...σύνταξης !
25 Οκτωβρίου 2021, 09:25
A+ A-
Tραγελαφικές καταστάσεις

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (15-10-2021)

 

 

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά τα τραγελαφικά και η μοίρα το έφερε να συμβούν και στη Χαλκίδα. Η υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους, που εδρεύει στο διατηρητέο κτήριο της οδού Τζαβέλλα στη Χαλκίδα, παραμένει κλειστή από τις αρχές Σεπτεμβρίου «λόγω συνταξιοδότησης του προσωπικού», όπως αναφέρει χειρόγραφη ανακοίνωση στην είσοδο του κτηρίου.

Αυτή τη χειρόγραφη ανακοίνωση βρίσκουν στην είσοδο του κτηρίου όσοι επισκέπτονται τα Αρχεία του Κράτους στη Χαλκίδα.

Βέβαια, όταν μιλάμε για προσωπικό στην περίπτωση των Αρχείων, εννοούμε τη μία και μοναδική υπάλληλο, γραμματέα, διευθύντρια κλπ. Κάλλια Χατζηγιάννη. Η κα Χατζηγιάννη συνταξιοδοτήθηκε αρχές Ιανουαρίου του 2021 μετά από 31 χρόνια υπηρεσίας.

Η Κάλλια Χατζηγιάννη συνταξιοδοτήθηκε αλλά συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς.

Στα Αρχεία απέμειναν οι δασκάλες Γιώτα Κλεφτάκη και Εύη Τσιτίνη, οι οποίες είχαν έρθει με απόσπαση. Στη μέση της χρονιάς έληξε η απόσπαση της Γιώτας Κλεφτάκη και το Σεπτέμβριο της Εύης Τσιτίνη, οπότε γύρισαν στις οργανικές τους θέσεις.

Στο μεταξύ, και παρά τα αιτήματα της υπηρεσίας για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η διαδικασία προσλήψεων ξεκίνησε πρόσφατα και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο σε 4-5 μήνες.

Μέχρι τότε τα Αρχεία του Κράτους στη Χαλκίδα παραμένουν κλειστά και οι πολίτες που θέλουν κάποια έγγραφα είτε για να τα προσκομίσουν στο δικαστήριο ή για άλλες δουλειές, ψάχνουν να τα βρουν ...ατύπως μέσω της συνταξιούχου διευθύντριας Κάλλιας Χατζηγιάννη.

«Την πονάω την υπηρεσία, γιατί ήμουν εκεί 31 χρόνια. Προσπαθώ να καλύπτω τα αιτήματα των πολιτών, ωστόσο το Αρχείο δεν λειτουργεί για μελετητές, γιατί θα έπρεπε να διαθέτω όλο μου το χρόνο. Ελπίζω να γίνουν σύντομα οι προσλήψεις και να λειτουργήσουν τα Αρχεία κανονικά όπως παλιά» είπε η Κάλλια Χατζηγιάννη στη «Γνώμη».

Μέχρι τότε, οι τηλεφωνικές κλήσεις στα Αρχεία του Κράτους εκτρέπονται στο κινητό της Κάλλιας Χατζηγιάννη και η ίδια αφιλοκερδώς συγκεντρώνει τα αιτήματα και προσπαθεί να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Επιστροφή