Παιδεία

ΧΑΛΚΙΔΑ: Όμορφη γιορτή για την Εθνική Επέτειο στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Όμορφη γιορτή για την Εθνική Επέτειο στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας
28 Οκτωβρίου 2021, 22:26
Με ποιήματα, σκετσάκια, ομιλίες και φυσικά τον Εθνικό Ύμνο.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, το 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον Covid – 19, πραγματοποίησε στον αύλειο χώρο του Σχολείου τη σχολική γιορτή για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η γιορτή άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή σου Σχολείου Αριστείδη Αυξωνίδη και συνεχίστηκε με την παράδοση – παραλαβή της  Σημαίας του Σχολείου στον Σημαιοφόρο και τους παραστάτες. 

Στη συνέχεια η δασκάλα του ΓΆ 2 τμήματος, Έλενα Καμαριώτη, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Έπειτα, το Δ΄1 του Σχολείο απήγγειλε ποιήματα για τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, ενώ οι μαθητές του Δ΄2 παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Στην πρώτη γραμμή του πολέμου, στα βουνά της Πίνδου», το οποίο πλαισιώθηκε με το τραγούδι «Πήραμε το Αργυρόκαστρο» από τα παιδιά των Δ΄1 και Δ΄2 τμημάτων.

 Ακολούθως οι μαθητές των Γ΄1 και Γ΄2 τμημάτων παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Η νύχτα της 28ης Οκτωβρίου 1940» το οποίο πλαισιώθηκε από τα τραγούδια «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Κορόιδο Μουσολίνι», «Παιδιά της Ελλάδος», «Γυναίκες Ηπειρώτισσες» από τις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεις αντίστοιχα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τραγούδησαν το τραγούδι «Η Πατρίδα» της Γλυκερίας και απέτισαν  φόρο τιμής στους πεσόντες Χαλκιδέους Στρατιωτικούς και Στρατιώτες του Πολέμου, πραγματοποιώντας προσκλητήριο των Πεσόντων Ηρώων μας.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.