Παιδεία

ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Η Περιφέρεια βρήκε 1.300.000 ¤ και ...περιμένει !

ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Η Περιφέρεια βρήκε 1.300.000 ¤ και ...περιμένει !
14 Νοεμβρίου 2021, 12:32
Η μεταστέγαση του σχολείου πρέπει να επισπευστεί.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» 

Ετοιμη είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη μεταφορά των Ειδικών Εργαστηρίων Χαλκίδας στο χώρο του Τάγματος Πεζοναυτών. Ωστόσο, είμαστε ακόμη σε αναμονή, καθώς δεν έχει εγκριθεί η παραχώρηση του οικοπέδου από το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας.

Το περιφερειακό συμβούλιο ενέταξε το έργο μεταφοράς των Ειδικών Εργαστηρίων στο Τεχνικό Πρόγραμμα με χρηματοδότηση 1,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Το έργο περιλαμβάνει την αγορά κοντέινερ για τη στέγαση 17 αιθουσών διδασκαλίας, 22 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, κουζίνα, τρεις τουαλέτες με προδιαγραφές ΑμεΑ, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ένα υπόστεγο.
Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται, επίσης, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, κλιματισμός και άλλες υποδομές που θα καταστήσουν ασφαλή τη λειτουργία του διδακτηρίου.

«Τα Ειδικά Εργαστήρια στεγάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες στο Βαθροβούνι και η προσωρινή τους μεταφορά στο Τάγμα είναι η μόνη λύση» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και πρόσθεσε:

«Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το δήμο προκειμένου να εκτελέσει το έργο με δικά της έξοδα. Απομένει, ωστόσο, να δοθεί η έγκριση παραχώρησης του χώρου από το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας μετά το αίτημα που υπέβαλε ο δήμος».

Δυστυχώς, το αίτημα του δήμου έχει υποβληθεί καθυστερημένα και δεν έχει απαντηθεί ακόμη, αφού μέχρι το Δεκέμβριο του 2020 η Έλενα Βάκα μελετούσε και άλλους χώρους για πιθανή μεταστέγαση των Ειδικών Εργαστηρίων.

Τέλος, με μεγάλη καθυστέρηση προχωρά η μελέτη για την οριστική επίλυση του κτηριακού προβλήματος. Έτσι, η μεταστέγαση στο Τάγμα μοιάζει περισσότερο με μόνιμη παρά με προσωρινή μεταφορά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ