Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας μέσα στο Νοέμβριο- Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και πως θα πληρώσουμε

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας μέσα στο Νοέμβριο- Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και πως θα πληρώσουμε
9 Νοεμβρίου 2021, 14:02
A+ A-
Φέτος υπάρχει και μία καινοτομία.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή των ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας 2022. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει μέχρι την προσεχή Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά το ύψος των τελών κυκλοφορίας δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με τα περυσινά ποσά. Φέτος τα ειδοποιητήρια θα περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet και να επιλέξουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων».

Αμέσως μετά θα εμφανίζεται η επιλογή για την εμφάνιση του ειδοποιητηρίου, το οποίο φέτος θα έχει και κωδικό QR (QR code), με το οποίο θα μπορεί να γίνεται απευθείας πληρωμή, μέσω web banking.

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021 -δίχως να υπολογίζονται τυχόν παρατάσεις. Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν διπλό το ποσό της οφειλής.

Επιστροφή