Παιδεία

Με τη σχολική κάρτα η είσοδος των μαθητών σε καταστήματα και εστίαση

Με τη σχολική κάρτα η είσοδος των μαθητών σε καταστήματα και εστίαση
12 Νοεμβρίου 2021, 07:02
Διευκρινίσεις από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μια σειρά από διευκρινίσεις έκανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σχετικά με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ισχύουν από το περασμένο Σάββατο.

Ο κ. Γεωργαντάς, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με μαθητές, καθώς δεν μπορούσαν να εισέλθουν σε αρκετά μαγαζιά, αφού καταστηματάρχες δεν κάνουν δεκτή τη σχολική κάρτα που βεβαιώνει ότι έχουν υποβληθεί σε self test. Ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε να δοθεί λύση άμεσα, ώστε η σχολική κάρτα των μαθητών  να μπορεί να χρησιμοποιείται και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των παιδιών.

«Αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι μέσα από την εφαρμογή του self test, δηλαδή ουσιαστικά βεβαιώνεται ότι το παιδί έχει υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται. Επειδή αναγράφεται όμως σχολική κάρτα απασχολεί ορισμένους επαγγελματίες. Τα παιδιά για να πηγαίνουν στο σχολείο πρέπει να κάνουν δυο self test, ενώ για επιπλέον δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα θα πρέπει να κάνουν ακόμη ένα. Θα βρούμε τον τρόπο με αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εκείνη η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να υποστούν κι άλλο self test. Η σχολική κάρτα αποδεικνύει ότι ο μαθητής έκανε self test, μπορεί ένας καταστηματάρχης κι έτσι όπως είναι να το δεχτεί. Σε κάθε περίπτωση για να μην υπάρχει παρερμηνεία, θα δοθούν διευκρινίσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.