AΣΑΧ: Τέλος ο Μπάος - Ορίστηκε νέο, προσωρινό διοικητικό συμβούλιο

AΣΑΧ: Τέλος ο Μπάος - Ορίστηκε νέο, προσωρινό διοικητικό συμβούλιο
19 Νοεμβρίου 2021, 15:57
A+ A-
Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (5-11-2021)

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας “ξηλώθηκε” από τη θέση του προέδρου του ΑΣΑΧ ο Παναγιώτης Μπάος και ορίστηκε νέο, προσωρινό διοικητικό συμβούλιο.

Ο Μπάος εκλέχθηκε πρόεδρος του ΑΣΑΧ τον Οκτώβριο του 2016 και τους τρεις πρώτους μήνες της θητείας του ξόδεψε 136.273 ευρώ του συνεταιρισμού χωρίς απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Έντονα αντέδρασαν τα μέλη του Δ.Σ. Βαγγέλης Σεπετής, Βασίλης Πασσάς και Μαρία Καλογήρου-Πάλλη. Ο πρόεδρος τους διέγραψε και τους αντικατέστησε με αναπληρωματικά μέλη.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Βαγγέλης Μπάος προκήρυξε εκλογές και επανεκλέχθηκε πρόεδρος, αλλά τα διαγραμμένα μέλη αμφισβήτησαν την εκλογή του. Έκαναν αίτηση στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας για ορισμό προσωρινού Δ.Σ. και δικαιώθηκαν.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα τρία μέλη διαγράφηκαν και αντικαταστάθηκαν παράνομα, ενώ οι αρχαιρεσίες Μπάου προκηρύχθηκαν αυθαίρετα από ανυπόστατο διοικητικό συμβούλιο.

Έτσι, το δικαστήριο “ξήλωσε” τον Μπάο και όρισε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο πρέπει να κάνει εκλογές εντός τριμήνου. Το αποτελούν ο Βαγγέλης Σεπετής, ο Βασίλης Πασσάς, η Μαρία Καλογήρου-Πάλλη, ο Γιάννης Παπαφράγκας και ο Παναγιώτης Κοτσαλάς.
 

 

 

Επιστροφή