Κοινωνία

ΣΤΡΟΦΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης στο αιματοβαμμένο σημείο

ΣΤΡΟΦΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης στο αιματοβαμμένο σημείο
20 Νοεμβρίου 2021, 20:00
Ενα πολυπόθητο έργο εκτελεί η Περιφέρεια.

Σημαντικές λεπτομέρειες για ένα πολυπόθητο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη και ακολουθεί το ρεπορτάζ που κατέγραψε σε περασμένο φύλλο της:

Ένα άκρως αναγκαίο έργο, που πρέπει να γίνει σωστά και με προσοχή στη λεπτομέρεια, ξεκίνησε να εκτελεί η Περιφέρεια.

Πρόκειται για τις εργασίες βελτίωσης της στροφής Τσεκούρα στη Λιανή ¶μμο Χαλκίδας, όπου έχουν συμβεί εκατοντάδες ατυχήματα, αρκετά εξ αυτών θανατηφόρα.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία με έδρα τη Θήβα «ΛΑΤΩ Α.Ε.», η οποία έδωσε έκπτωση 43,8% και πήρε το έργο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρώτα τα δύο άλλα έργα της εργολαβίας (ασφαλτόστρωση οδού Στύρων και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην κεντρική οδό του Μπουρτζίου) και την περασμένη εβδομάδα “έπιασε” τη στροφή Τσεκούρα.

Προβλέπεται η διαπλάτυνση του οδοστρώματος από τα 10 στα 14 μέτρα, αλλά και η κατασκευή παράπλευρης οδού στο ρεύμα προς Χαλκίδα, η οποία θα εξυπηρετεί τα σπίτια που βρίσκονται προς την πλευρά της θάλασσας.

Το πιο σημαντικό είναι η βελτίωση των κλίσεων στην επικίνδυνη στροφή για να αυξηθεί η ορατότητα των οδηγών. Σύμφωνα με τη μελέτη, θα γίνουν εκσκαφές και ο δρόμος θα κατέβει επίπεδο, ώστε να εξομαλυνθεί η στροφή.

Ο εργολάβος ξεκίνησε τις εκσκαφές για την κατασκευή του παράπλευρου δρόμου. Μόλις ολοκληρωθεί, η κίνηση των οχημάτων προς Χαλκίδα θα διοχετεύεται σε αυτόν μέχρι να φτιαχτεί ο κεντρικός δρόμος. Όλα αυτά αναμένεται να γίνουν μέσα σε 1,5 χρόνο!