Εργατικά

ΛΑΡΚΟ: Να ανοίξει τα χαρτιά της η κυβέρνηση για το μέλλον της επιχείρησης

ΛΑΡΚΟ: Να ανοίξει τα χαρτιά της η κυβέρνηση για το μέλλον της επιχείρησης
21 Νοεμβρίου 2021, 15:25
Ανοικτή επιστολή από εργαζόμενους της πολύπαθης εταιρείας.

Ανοικτή επιστολή στέλνουν εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και ζητάνε να μάθουν ποιο  θα είναι το μέλλον της εταιρείας και τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας. Η επιστολή αναφέρει τα εξής: 

"Λάρκο κραυγή αγωνίας για το αύριο 1.200 οικογενειών. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. νομοθέτησε το 2020 σε ότι αφορά το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Η λύση που έδωσε με το νομοθέτημα της ήταν “πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Λάρκο και απόλυση όλων των εργαζομένων”.

Μετά από 2,5 χρόνια πλήρους απαξίωσης και αποψίλωσης κάθε παραγωγικής δυνατότητας της εταιρίας, κανένας δεν έχει ψελλίσει για το τι θα γίνει με το εργατικό δυναμικό της επιχείρησης.

Η μόνη ΠΡΟΒΛΕΨΗ – ΜΕΡΙΜΝΑ για τους εργαζομένους είναι η ευχή το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα προκύψει από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Λάρκο να επαναπροσλάβει κάποιους απολυμένους εργαζομένους.

Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι, δυστυχώς, για εμάς τους εργαζόμενους η μόνη μέχρι σήμερα πολιτική φωνή που ακούγεται είναι του ΚΚΕ. Όμως, είναι μια φωνή με λάθος προοπτική. Ζητάει το χθες παραβλέποντας το σήμερα χωρίς καμία προοπτική για το αύριο.

Τελικά θα υπάρξει μια πολιτική φωνή να ρωτήσει την κυβέρνηση για το αύριο; Για την επόμενη ημέρα; Για την ανεργία που μας επιβάλλει η κυβέρνηση; Για το πώς εμείς οι εργαζόμενοι του σήμερα θα αντιμετωπίσουμε το αύριο. Πως θα ζήσουμε τις οικογένειες μας; Πως θα σπουδάσουμε τα παιδιά μας; Πως θα πορευθούμε οικονομικά έχοντας χάσει την δουλειά μας;

Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να είστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί ζητήστε για μας να έρθει η κυβέρνηση στη βουλή και να εξειδικεύσει το αύριο των μέχρι σήμερα εργαζομένων.

¶λλωστε, είναι συνταγματική υποχρέωση το δικαίωμα στην εργασία των Ελλήνων πολιτών. Αναγκάστε την κυβέρνηση δημόσια να μας πει τι θα γίνει με το έμψυχο υλικό της Λάρκο πριν οδηγηθούμε στην ανεργία που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη."      

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΑ: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στη Μαλαματίνα

ΕΡΓΑΤΙΚΑ: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στη Μαλαματίνα
Εργατικά
[11/08/2022 - 11:15]

Ανακοίνωση από τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας και Βοιωτίας. ...περισσότερα

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τις προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τις προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
Εργατικά
[08/08/2022 - 19:59]

Ξεκινάει την Τρίτη 9 Αυγούστου η διαδικασία των ενστάσεων.   ...περισσότερα