ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η διοίκηση της εταιρείας "ξεζουμίζει" τους εργαζόμενους - Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος

ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η διοίκηση της εταιρείας ξεζουμίζει τους εργαζόμενους - Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος
25 Νοεμβρίου 2021, 08:12
A+ A-
Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων.

Το σωματείο εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ  καταγγέλλει την εντατικοποίηση της εργασίας στους χώρους εργασίας του ομίλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του:

" Τελευταίο περιστατικό ήταν ο εξαναγκασμός συναδέλφων σε εξοντωτική υπερωρία, προκειμένου να αντικατασταθεί συνάδελφος που ασθένησε.

Είναι χαρακτηριστικό πως συνάδελφος μετά από νυχτερινή βάρδια 12πμ-8πμ αναγκάστηκε να έρθει για δουλειά στις 6μμ, την ίδια μέρα, χωρίς το στοιχειώδη χρόνο για να ξεκουραστεί, ενώ άλλος αναγκάστηκε να δουλέψει 12ωρο.

Με δεδομένο πως πρόκειται για μια δουλειά που είναι έτσι κι αλλιώς, εκτός από κακοπληρωμένη, βαριά, ανθυγιεινή και επικίνδυνη, μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Κάθε τόσο κόβονται ρεπό, εργαζόμενοι έρχονται για λίγες ώρες δουλειάς στο ρεπό τους, αλλάζουν συνεχώς πόστα κτλ.

Οι βάρδιες βγαίνουν με το ελάχιστο προσωπικό, το οποίο συνεχώς μειώνεται, για να μένει χαμηλό το κόστος. Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός πως σημαντικό μέρος του προσωπικού είναι συμβασιούχοι, αν και ικανοποιούν πάγιες ανάγκες, ενώ αυξάνονται συνεχώς και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι.

 Παράλληλα ακόμα δεν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση από την εταιρεία, ότι όλοι οι εργαζόμενοι από μονάδα στην περιοχή η οποία κλείνει, θα μεταφερθούν στις υπόλοιπες μονάδες, έτσι ώστε και να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και μειωθεί η εντατικοποίηση.

Μεγάλο μέρος των εργαζομένων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, που οφείλονται στις συνθήκες εργασίας. Δεν είναι τυχαίο που σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων έχει παραιτηθεί το τελευταίο διάστημα."

Επιστροφή