Πολιτισμός

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ σχετικά με στο περπάτημα και την Τέχνη στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ σχετικά με στο περπάτημα και την Τέχνη στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
26 Νοεμβρίου 2021, 09:15
Παρακολουθήστε το, για να μάθετε αν μπορεί το περπάτημα να είναι τέχνη...

Η προβολή του ντοκιμαντέρ του Χρήστου Ιωαννίδη "Μπορεί το Περπάτημα να είναι τέχνη;" (Is Walking Art?)  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας   (Λεωφ. Χαϊνά 93), στη Χαλκίδα.

Η προβολή θα γίνει στην πρωινή ζώνη (10:30 το πρωί) του 15ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζονται οι Συναντήσεις/Συνέδριο: Walking Practices/Walking Art/Walking Practices, που πραγματοποιήθηκαν στις Πρέσπες το 2019 στις οποίες ήταν επιστημονικά υπεύθυνος ο Γιάννης Ζιώγας.

Στην πρόσκληση για την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ, αναφέροντα τα εξής:

"Μπορεί κανείς να κάνει τέχνη περπατώντας; Μπορείς να περπατήσεις ένα έργο τέχνης όπως ένας ζωγράφος ζωγραφίζει έναν πίνακα ή όπως ένας σκηνοθέτης φτιάχνει μια ταινία;

Τι είναι η περιπατητική τέχνη; Παράγει απτά έργα ή άυλες εμπειρίες; Είναι περφόρμανς ή τεχνική;

Το 2019 ένα συνέδριο περιπατητικής τέχνης οργανώθηκε στις Πρέσπες. Καλλιτέχνες και θεωρητικοί τέχνης από όλο τον κόσμο, συναντιούνται, συνομιλούν και περπατούν, ανακαλύπτοντας το περιβάλλον, τον χρόνο και τα σώματα τους.

Ως εργαλείο, περφόρμανς ή μέσο διερεύνησης του χώρου, το περπάτημα χρησιμοποιείται στην τέχνη και οι συντελεστές του καλούν σε διάλογο τον θεατή, μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ